Bvolve trekt consultant aan voor architectuur en data dienstverlening

27 februari 2018 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bvolve, een adviesbureau gespecialiseerd in digitale business transformatie, heeft per 1 februari een nieuwe consultant toegevoegd aan het team.

Ruud Aalbers is een ervaren business architect en consultant in digitale business transformatie. Hij startte, na het behalen van zijn master Organisatie Veranderkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, zijn loopbaan bij Capgemini waar hij verschillende rollen heeft vervuld zoals programmeur, teamleider en projectleider.

Vanaf 2007 richtte Aalbers zich bij Fortis Bank en later ABN AMRO, op het vakgebied digitale business transformatie. In die hoedanigheid heeft hij veel ervaring opgedaan met internetbankieren, customer contact centers en customer experience. Zo was hij bij ABN AMRO betrokken bij de transformatie van een regulier callcenter naar een customer contact center waarbij ook chat, videochat en Facebook/WhatsApp contact mogelijk gemaakt werd. De transitie is onderdeel van de bredere digitale transformatie die de grootbank heeft ingezet  om zijn ‘klant centraal’ doelstellingen te kunnen realiseren.

In zijn meest recente rol bij ABN AMRO droeg Aalbers bij aan het maken van de business architectuur van de bank. Het opstellen van een capability model is daarbij van grote betekenis geweest. Met een capability model wordt het voor de bank inzichtelijk waar men onder vuur ligt van snelgroeiende FinTechs, of men het projectbudget goed verspreid inzet en of de juiste strategische keuzes worden gemaakt.

Bij Bvolve zal Aalbers een bijdrage gaan leveren aan de verdere uitbouw van de dienstverlening rondom business architectuur en datamanagement. Op de vraag waarom hij voor het adviesbureau uit Amersfoort heeft gekozen, zegt hij: “Wat mij enorm aanspreekt in de dienstverlening van Bvolve, is de echte doe-mentaliteit en het werken vanuit een overall visie op digitale business transformatie.”

Door de versterking groeit het consultancyteam van Bvolve naar 25 adviseurs.