IT-detacheerder en opleider Calco rondt management buy-out af

05 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Calco Group, een detacheerder en opleider van IT-professionals, heeft een management buy-out afgerond. De transactie werd ondersteund door Inflexion Private Equity, een Britse private equity-partij met een focus op het middensegment.

Met meer dan 475 mensen in dienst, behoort Calco tot de grotere zakelijke detacheerders van IT-professionals. Het bedrijf uit Maarssen richt zich vooral op young professionals – in de loop der jaren heeft Calco meer dan 1.500 professionals aan een carrière in de IT heeft geholpen. 

Het in 2004 opgerichte Calco heeft een MasterClass-programma ontwikkeld waarbij high potentials eerst twee maanden een intensieve, klantspecifieke opleiding volgen, en vervolgens voor een periode van 22 maanden op contractbasis bij de klant werken. Na deze periode hebben de klanten het recht, maar niet de verplichting, om de medewerker een contract aan te bieden. Voor opdrachtgevers van Calco levert dit twee voordelen op: de werving en de opleiding van junior IT-medewerkers wordt uit handen genomen en ze houden middels het model de flexibiliteit om medewerkers in de praktijk te testen voordat zij in vaste dienst komen. Naast het MasterClass-programma, levert Calco ook tijdelijke, zowel junior als ervaren, IT-medewerkers. 

Het managementteam van Calco heeft de pijen gericht op groei. Het bedrijf heeft al een opmerkelijke track record als het gaat om groei: zo is het bedrijf in 2017 voor de zevende keer uitgeroepen tot FD Gazelle, een titel die wordt toegekend aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Momenteel wordt een tweede filiaal opgezet in Duitsland (Frankfurt) en daarnaast is Calco bezig met het uitbreiden naar nieuwe segmenten. De huidige omzet wordt voor een groot deel gerealiseerd bij banken en verzekeraars, recent heeft het bedrijf zijn aanbod ook uitgebreid naar andere markten, waaronder telecom, energie, logistieke dienstverlening en de gezondheidszorg.

IT-detacheerder en opleider Calco rondt management buy-out af

Internationale uitbreiding

Om de groeiversnelling waar te kunnen maken, heeft het management van de detacheerder een management buy-out (MBO) doorgevoerd. “We kennen de sector waarin Calco opereert zeer goed en Calco profiteert als marktleider met haar blue chip-klantenbasis van een groeiende markt. We verheugen ons erop om met onze marktkennis samen met dit sterke managementteam de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf te ondersteunen”, aldus John Hartz, Managing Partner van Inflexion, de private equitypartij die de MBO financieel mogelijk heeft gemaakt.

Inflexion is een goede bekende in de markt voor IT-professionals. Eerder investeerde het in FDM – een IT-speler uit het Verenigd Koninkrijk – en onder de vleugels van de investeerders boekte FDM sterke groei en werd het in 2014 succesvol naar de beurs in Londen bracht. “Het businessmodel van Calco, de marktdynamiek en de groeimogelijkheden zijn vergelijkbaar met die van FDM”, zegt Hartz.

Kelly Grooteman, CEO van Calco: “Met hun diepgaande kennis van onze sector is Inflexion een logische partner voor Calco. We zijn dan ook enthousiast over de volgende fase van onze gezamenlijke ontwikkeling. We geloven dat er samen met Inflexion ruimte is om onze groei te versnellen.” De oprichter van Calco, René Scholten, voeg toe: “We geloven dat Inflexion, met haar trackrecord, een uitstekende partner is waarmee het management deze succesvolle groeikoers kan voortzetten.”

De directie van Calco bestaat naast Scholten en Grooteman uit Rianne Kool – beide vrouwen zijn vanaf de start van hun loopbaan werkzaam bij het bedrijf.