M&A-adviseur Marktlink breidt team uit met vijf professionals

13 februari 2018 Consultancy.nl

De afgelopen maanden heeft overnamespecialist Marktlink vijf nieuwe professionals mogen verwelkomen. Luc van der Vorst, Jan-Willem Kraak, Mirjam Van Aarle en Sven Peeters zijn aan de slag gegaan als M&A Consultant en Christine Huisman-de Jong is in dienst getreden als Jurist. 

In november heeft Luc van der Vorst zich als M&A Consultant aangesloten bij de Deventerse vestiging van Marktlink. Dit nadat hij eerder datzelfde jaar zijn MBA Financial Management voltooide aan Nyenrode Business Universiteit, waar hij afstudeerde op het onderwerp ‘Het effect van de samenstelling van de RvC op de financial performance van een onderneming’. Dat hij zich op dit thema richtte kwam niet zomaar uit de lucht vallen, aangezien Van der Vorst opgroeide in een ondernemersfamilie. “Afkomstig uit een gezin van ondernemers heb ik de passie van het ondernemen altijd van dichtbij meegemaakt”, zegt hij daar zelf over. 

Ook zijn interesse voor de M&A-sector komt hieruit voort: “Tijdens de verkoop van het familiebedrijf ben ik in aanraking gekomen met het vak van fusies- en overnames. De dynamiek tijdens het verkooptraject wekte al snel mijn interesse om het vak verder te beoefenen. Marktlink biedt mij een plek waar ik dagelijks samenwerk met inspirerende ondernemers aan deze spannende verkooptrajecten en mijzelf kan ontwikkelen tot specialist op het gebied van fusies en overnames”, aldus Van der Vorst.

Luc van der Vorst en Christine Huisman-de Jong

Aan het begin van het nieuwe jaar is ook Christine Huisman-de Jong begonnen bij het in Deventer gevestigde filiaal van het M&A-bureau, waar ze in de rol van jurist overnames zal begeleiden. Huisman-de Jong beschikt over uitgebreide ervaring op zowel juridisch als financieel vlak. Zo werkte ze voordat ze bij Marktlink in dienst trad bijna negenenhalf jaar als Advocaat voor Benthem Gratama Advocaten, waar ze zich bezighield met bank-, financierings-, effecten-, ondernemings- en faillissementsrecht.

Daarvoor werkte ze in totaal zo’n zesenhalf jaar voor de Rabobank. Eerst gaf ze daar invulling aan de rol van Kredietbeoordelaar, waarna ze zich achtereenvolgens voor twee verschillende vestigingen van de grootbank inzette als Risico- en procescontroller. Ook in haar opleidingen komt de combinatie van financiën en recht duidelijk naar voren. Aan de VU in Amsterdam volgde ze een opleiding Rechten, waarna ze twee leergangen op het gebied van Insolventierecht doorliep, waar ze vorig jaar ten slotte nog de vervolgopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten aan vastknoopte, die ze voltooide aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

In dezelfde maand als Huisman-de Jong trad ook Jan-Wilem Kraak in dienst bij Marktlink, maar dan aan de andere kant van het land, in Gouda. Kraak is afkomstig van Spilberg IT Dev Careers, een recruiter voor IT-talent, waar hij ongeveer een jaar actief was als Consultant. Daarvoor werkte hij zo’n acht jaar als Sales Advisor voor Kroymans in Hilversum, een dealer van exclusieve automerken als Aston Martin, Ferrari en Maserati. Terwijl hij daar in dienst was, voltooide hij ook zijn studie, eerst een bachelor in Business Management Automotive bij Iva Driebergen en daarna een MBA Financieel Management aan de TIAS School for Business and Society.

Bij zijn nieuwe werkgever is Kraak nu aan de slag gegaan als M&A Consultant: “Als adviseur begeleid ik ondernemers bij aan- en verkooptrajecten, MBI, MBO, strategische overnames en bedrijfswaarderingen alsmede financieringsvraagstukken waarbij er risicokapitaal moet worden aangetrokken (private equity, venture capital, informal investors)”, aldus Kraak over zijn nieuwe rol.

Jan-Willem Kraak, Mirjam Van Aarle en Sven Peeters

Ook Mirjam Van Aarle is als M&A Consultant begonnen, maar dan bij de Brabantse vestiging van Marktlink in ’s-Hertogenbosch. Van Aarle was de afgelopen tien jaar in dienst bij het Ministerie van Defensie. In die tijd bekleedde ze diverse functies binnen het Nederlandse leger. Zo was ze Commandant van een logistiek peloton, waarna ze als Commandant Support Detachment een tijd in Turkije was gestationeerd bij de Strategic Missile Defense Taskforce. Vervolgens keerde ze terug naar Nederland en gaf invulling aan de rol van Deputy Head Logistics bij de Engineer Workforce, om tot slot nog zo’n driekwart jaar te werken als Innovation Officer. 

Tijdens haar tijd in het leger voltooide ze eerst een bachelor Bedrijfswetenschappen, waar ze vorig jaar nog een MBA aan toevoegde. Van Aarle: “Van 2007 tot 2017 heb ik veel ervaring opgedaan als logistiek officier in diverse leidinggevende functies. Na het behalen van mijn MBA aan de Rotterdam School of Management, eind 2017, besloot ik dat het tijd was voor wat anders. Sinds januari 2018 werk ik bij Marktlink Fusies & Overnames. Als adviseur begeleid ik vanuit een projectteam mkb-ondernemers bij vraagstukken in het kader van fusies, overnames, waarderingen, financieringen, buy-outs en buy-ins.” 

Tot slot is ook Sven Peeters in januari onderdeel geworden van het team van Marktlink in ‘s-Hertogenbosch, eveneens in de rol van M&A Consultant. De afgelopen negen maanden was Peeters actief voor The Talents Factory, een netwerkhuis voor Young Professionals die een carrière in de commercie ambiëren, waar hij mede-eigenaar was. Voor die tijd zette hij zich zo’n zes maanden in voor callcenter Call-IT, waar hij actief was in de rol van Technical Sales Advisor. Hier trad hij naar eigen zeggen in dienst om te werken aan zijn commerciële competenties en zijn customer relation management-vaardigheden. 

Peeters behaalde een bachelor in Commerce aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, waarna hij aan de Universiteit van Tilburg een master afrondde op het gebied van Strategic Management. Tijdens zijn studietijd doorliep hij ook twee stages: eerste bij ING Bank, waar hij deel uitmaakte van het retail banking team en een adviesplan schreef voor de Sponsorship & Events-divisie, en daarna bij heftruckgroothandel ITS Hendrion, waar hij zich richtte op accountmanagement. 

Marktlink – dat onlangs nog werd uitgeroepen tot een van ’s lands beste overnameadviseurs – is uiteraard blij met de nieuwe aanwinsten: “Welkom bij onze mooie club!”, aldus de M&A-specialist.

Het bureau is bezig aan een groeispurt – afgelopen jaar is het team uitgebreid met 17 nieuwe adviseurs. Zij stonden aan de basis van de begeleiding van 52 succesvolle deals met een gemiddelde dealwaarde van €14 miljoen, zo’n 40% hoger dan in het voorgaande jaar.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius - a company of RoyalHaskoningDHV AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview Critical Minds De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Student Consultant Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Velox Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup