EY Advisory partner Frank Harmsen wordt directeur bij PNA Group

15 januari 2018 Consultancy.nl

EY Advisory partner Frank Harmsen heeft per 1 januari de overstap gemaakt naar PNA Group, waar hij is aangesteld als directeur. Samen met huidig bestuurder Maurice Nijssen geeft hij leiding aan de zakelijke dienstverlener uit Heerlen.

Harmsen heeft ruim twintig jaar ervaring als adviseur, project- en programmamanager en bestuurder. Hij werkte sinds 2009 voor EY – tussen 2009 en 2013 als Executive Director en de afgelopen drie jaar als Partner. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het acquireren en uitvoeren van projecten in de publieke sector, in het bijzonder voor de rijksoverheid en veelal gericht op digitalisering, transformatie en kennismanagement. Daarnaast heeft hij de publieke sector-praktijk van EY Advisory geleid.

Eerder in zijn loopbaan werkte Harmsen bij Capgemini/Capgemini Consulting (en de juridische voorganger E&Y Consulting), waar hij aan het roer stond van consultancygroepen en vele projecten en programma’s op het gebied van IT-strategie, organisatieverandering, IT-governance en procesverbetering heeft geleid en uitgevoerd.

Na bijna 25 jaar werkzaam te zijn geweest voor de twee grote adviesbureaus, heeft Harmsen nu gekozen voor een kleinere speler in de adviesbranche. Hij overwoog in eerste instantie om zelf te ondernemen (“een eigen bedrijf leek mij een interessante uitdaging”), maar koos uiteindelijk toch voor een partnerschap (“wat is er mooier om met gelijkgezinden samen verder te gaan”). Over de keuze om als aandeelhouder toe te treden tot PNA Group zegt hij: “PNA past zowel inhoudelijk als qua cultuur uitstekend bij mij. Ik wil PNA met mijn ervaring helpen weer een volgende stap te zetten.” 

Frank Harmsen en Maurice Nijssen - PNA Group

PNA Group

Met een team van 30 professionals is PNA Group een middelgroot advieskantoor. Het bureau, opgericht in 1981 door Sjir Nijssen*, beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van kennismanagement en helpt organisaties met kennisintensieve uitdagingen. Tot de opdrachtgevers behoren grote bedrijven als ABN AMRO en Erasmus Holding, Europese kennisinstellingen als de European Space Agency en overheidsinstellingen als de Belastingdienst. 

Harmsen is sinds het nieuwe jaar bestuurder bij PNA Group en geeft samen met Maurice Nijssen – de zoon van Sjir – leiding aan het bedrijf. Nijssen laat weten verheugd te zijn met de komst van Harmsen: “Met de ervaring van Harmsen bij grote consultancypartijen als EY en Capgemini kan PNA zich verder ontwikkelen. Zijn brede praktijkervaring als organisatieadviseur is zeer waardevol voor ons. We zijn nu nog meer in staat complete vernieuwings- en transformatietrajecten bij onze klanten uit te voeren, inclusief de strategische en veranderkundige kant ervan.” 

Bovendien levert Harmsen volgens de bestuurder een impuls aan het “commerciële netwerk” van de adviesonderneming. “Harmsen heeft ruime ervaring bij toonaangevende organisaties in zowel de financiële als de publieke sector,” zegt Nijssen, doelend op de trackrecord van Harmsen bij organisaties als ABN AMRO, ING, Van Lanschot, APG, de Belastingdienst, het UWV, DUO, het CBS en een aantal ministeries. Op gemeentelijk niveau was hij betrokken bij opdrachten voor de grote steden en diverse samenwerkingsverbanden. 

“Frank is zeer sensitief voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen, is een gesprekspartner op bestuursniveau en is goed ingevoerd in de vernieuwings- en digitaliseringsagenda’s van zowel de bancaire sector als de Nederlandse overheid”, vervolgt Nijssen zijn loftrompet.

Quote - Maurice Nijssen

Samen meer impact hebben

Evenzo belangrijk is volgens Nijssen de match op persoonlijk vlak: “Frank en ik vullen elkaar aan. Met zijn ervaring op bestuursniveau kunnen we nog meer impact hebben, zonder het unieke karakter van het bedrijf te verliezen.” Dit heeft deels ook te maken met de Limburgse connectie van Harmsen. Heerlen is een bekende omgeving voor de bestuurder: in zijn tijd bij Capgemini heeft hij een vestiging in Heerlen opgericht en geleid. En sinds 2008 is hij bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht (School of Business & Economics), met als leerstoel Knowledge Management of Global Work. Als hoogleraar houdt hij zich bezig met vraagstukken op het gebied van kennismanagement, informatiemanagement en transformatie van organisaties. 

Samen hebben Nijssen en Harmsen de ambitie om PNA Group verder uit te bouwen. Kansen zijn er genoeg: in een tijdperk waarin data voor het oprapen ligt en vernieuwing steeds sneller gaat, wordt kennismanagement een steeds belangrijker thema voor onderscheidend vermogen. Aan de basis van de kennismanagement aanpak van PNA Group staat de huidige cogNIAM methode – een wetenschappelijke methode die organisaties in staat stelt om duurzaam om te gaan met kennis. Naast het leveren van cogNIAM diensten (modellering, realisatie), biedt het bureau ook consultancy-, design-, compliance- en executiediensten aan.

Naast zijn werkzaamheden voor PNA Group blijft Harmsen actief als bijzonder hoogleraar kennis- en informatiemanagement aan de Universiteit Maastricht. Hij neemt daarnaast deel aan externe review boards van diverse grote organisaties en vervult onder meer een klankbordrol voor de Digicommissaris.

* Sjir Nijssen werd in 2011 vanwege zijn baanbrekende verdiensten op het gebied van informatieanalyse, informatiesystemen en didactiek benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup