ICT-bedrijf AnylinQ Group voegt consultancy business units samen

03 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

ICT-bedrijf AnylinQ Group heeft een consultancytak gelanceerd door het samenvoegen van de bestaande consultancy businessunits. Bastiaan Konings (49) is aangetrokken om de rol van Directeur Consultancy te vervullen. 

In de nieuw gecreëerde functie wordt Konings verantwoordelijk voor de consultancy-activiteiten van de business units System Management, Open Source, Network Management, Transition Services en External Resources. Hij rapporteert direct aan CEO Dennis Kuipers – die het IT-adviesbedrijf in 2006 oprichtte na een negenjarige loopbaan in IT-organisaties als Ordina en CommVault.

AnylinQ Group is gevestigd in Den Bosch en is een leverancier van totaaloplossingen voor opslag, beheer, beveiliging en gebruik van bedrijfsdata. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid – maar liefst vier maal op rij werd een FD Gazelle Award in de wacht gesleept – en inmiddels bestaat het team uit meer dan 200 professionals.

Met de meer gefocuste uitbreiding naar consultancy speelt het bureau in op de groeiende vraag vanuit opdrachtgevers voor digitale transformatieondersteuning. Volgens data van analistenbureau Source Global Research is de markt voor digitale transformatie consulting goed voor een wereldwijde omzet van $23 miljard, waarmee het inmiddels bijna een kwart van de wereldwijde adviesmarkt vertegenwoordigt. Tegen deze achtergrond maken steeds meer zakelijke dienstverleners, waaronder marketing-, design- en ook IT-bureaus, de stap naar advisering. 

Bastiaan Konings, Ruud de Keijzer, Dennis Kuipers. Logo: AnylinQ Group

Kuipers geeft toelichting op de nieuwe rol van Konings bij AnylinQ: “We hebben ervoor gekozen één persoon eindverantwoordelijk te maken voor alle consultancy business units met een integrale focus op de ontwikkeling van kennis en ervaring.” Konings werkte sinds 2008 bij TenICT, dat afgelopen jaar werd overgenomen door AnylinQ. Hij bekleedde onder meer de functie Business Unit Directeur.

“Ik verheug me op deze nieuwe rol en de mogelijkheid bij te dragen aan het verder ontwikkelen van de organisatie. Na het samengaan van AnylinQ en TenICT zijn we nog beter in staat onze klanten mee te nemen in de snelle ontwikkelingen in de ICT”, aldus Konings. Kuipers vult aan: “Ik ben blij dat Bastiaan zich wil toeleggen op deze taak. Hij is langgediende in de branche en is inmiddels 10 jaar betrokken bij de ontwikkeling van deze business. We kijken daar met vertrouwen en plezier naar uit.”

Directeur Solutions

Per 1 januari stelde AnylinQ ook Ruud de Keijzer aan als Directeur Solutions. Voor zijn aanstelling bij AnylinQ was Ruud de Keijzer directeur Cloud Services bij Dienst ICT Uitvoering van het Ministerie van Economische Zaken. Daarvoor bekleedde hij verschillende directierollen bij onder andere Ordina en Nspyre (overgenomen door Altran in 2015). 

Gerelateerd: IT-bureau CoolProfs wil zich meer richten op ICT advisering.