Jacco Heemskerk, Rie Sato en Rogier van Miert naar Willis Towers Watson

01 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Willis Towers Watson heeft drie nieuwe professionals in dienst genomen. Jacco Heemskerk is aangesteld als de nieuwe Head of Investment, Rie Sato start als Account Executive en Rogier van Miert gaat aan de slag als Credit Insurance Broker.

Jacco Heemskerk geeft sinds 1 oktober leiding aan de investment consulting-activiteiten van Willis Towers Watson in Nederland. Hij heeft de taak gekregen om de activiteiten van de divisie uit te breiden en maakt als onderdeel van zijn rol deel uit van het Leadership Team van Willis Towers Watson in Nederland. 

Heemskerk was hiervoor uitvoerend bestuurder bij Stichting Pensioenfonds RBS Nederland en voorzitter van het bestuur van Stichting Pensioenfonds Cindu International. Eerder in zijn carrière werkte hij in de zakenbanken van ABN AMRO en The Royal Bank of Scotland (RBS).

“Jacco heeft een rijke ervaring in verschillende internationaal opererende bedrijven, sectoren en functies. Vanuit zijn ruime ervaring binnen de pensioenfondsenmarkt, kent hij als geen ander de situatie waarin de fondsen zich momenteel bevinden. Zijn visionaire aanpak gericht op flexibilisering van de arbeidsmarkt, professioneel vermogensbeheer en risicomanagement, en ontwikkelingen in de Europese wet- en regelgeving, kenmerkt hem. Deze thema’s verdienen in de markt, maar ook binnen politiek en onafhankelijk onderzoek, meer aandacht. Daar gaat Willis Towers Watson zich op toeleggen, mede onder leiding van Jacco,” aldus Bibi de Vries, die leiding geeft aan de Benelux organisatie van Willis Towers Watson. 

Jacco Heemskerk, Rie Sato en Rogier van Miert - Willis Towers Watson

Heemskerk over zijn nieuwe rol, “Trends zoals maatschappelijk verantwoord beleggen, digitalisering, de oplopende levensverwachting en de laagrenderende kapitaalmarkten dwingen investeerders om de professionaliteit van hun vermogen en balans te verhogen. Als Head of Investment kan ik deze trends samen met mijn team koppelen aan onze kennis van de markt. Ik daag daarbij mijzelf en mijn collega’s uit om onze dienstverlening constant aan te blijven scherpen, waarbij we integriteit hoog in het vaandel houden.”

Rie Sato is aangesteld als Account Executive van de nieuw gelanceerde Japan Global Practice Group. Deze practice levert diensten aan Japanse organisaties met een kantoor in Europa. Sato, die geboren is in Japan en een studie heeft afgerond aan de Universiteit van Japan, wordt samen met haar Belgische collega Junko Kanno verantwoordelijk voor het uitbouwen van de relaties met Japanse (potentiële) klanten in Nederland en België. Voor haar overstap naar Willis Towers Watson werkte Sato in Hong Kong als marketeer voor Tokio Marine and Fire Insurance.

Rogier van Miert is in zijn nieuwe rol als Credit Insurance Broker verantwoordelijk voor het uitbouwen van de kredietverzekeringsportefeuille binnen de afdeling Corporate Risk Solutions. Dit team geeft klanten advies en informatie om risico’s die de bedrijfscontinuïteit in gevaar kunnen brengen, in kaart te brengen, te managen en te beperken. Hij maakt de switch van Coface Nederland, waar hij werkzaam was als sales manager Direct Sales en Portfolio Manager Key Brokers. Hij startte zijn loopbaan als trainee zakelijk bankieren bij Welten, een opleider voor de financiële sector.