Avantage Reply sluit samenwerking met Belgisch bureau Credo

25 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Avantage Reply, het dochterbedrijf van Reply dat zich richt op managementadvies, is een strategische samenwerking aangegaan met Credo, een Belgisch bureau dat advies en softwareoplossingen biedt op het gebied van kredietrisico. Met de bundeling van krachten verbeteren de twee partijen hun gezamenlijke capaciteiten om klanten te helpen bij de implementatie van een end-to-end benadering voor fase 2 van IFRS9.

Het in 2004 opgerichte Avantage Reply is een pan-Europees managementadviesbureau dat zich specialiseert op vlakken als risk en finance, de staatskas en operationele aspecten. Het adviesbureau heeft zo’n 200 consultants in dienst die zich vanuit twaalf Europese vestigingen inzetten voor diverse opdrachtgevers. Moederbedrijf Reply, dat zich richt op advies, digital en systeemintegratie, heeft wereldwijd zelfs 6.200 business- en technologiespecialisten op de loonlijst staan. 

Een van de voornaamste expertisegebieden van Reply Avantage is regulatieve implementatie, dat allerlei regulatieve veranderingen met een focus op het financial services segment omvat, waaronder Basel III, Solvency II, EMIR, Dodd-Frank Act en MiFID II. In een poging om zijn IFRS-capaciteiten te versterken, is het kantoor een samenwerking aangegaan met het in België gevestigde Credo, niet te verwarren met het in de UK gevestigde managementadviesbureau Credo Business Consulting, dat afgelopen augustus werd overgenomen door de Amerikaanse consultancygroep Teneo.

Het partnership concentreert zich specifiek op IFRS9, de laatste gedaante van de International Financial Reporting Standard (IFRS) die werd afgekondigd door de International Accounting Standards Board (IASB). Fase 2 van IFRS9 zal in 2018 in werking treden en vormt een vervanging voor IAS 39, de eerdere IFRS voor financiële gereedschappen. De belangrijkste veranderingen die met fase 2 van IFRS9 zullen worden geïntroduceerd, bevinden zich op het gebied van de classificatie en het meten van financiële gereedschappen, de verslechtering van financiële middelen en hedge accounting.

Avantage Reply sluit samenwerking met Belgisch bureau Credo

Het in 2001 door Stefan Buyst opgerichte Credo is een consultancy- en softwarebedrijf dat advies en oplossingen levert voor het managen van kredietrisico en regulatieve compliance. In toelichting op het partnership met het Belgische kantoor, zegt Nicolas Pavlovitch, Partner bij Avantage Reply en voormalig EY-consultant: “Dit partnership zal onze klanten voorzien van een innovatieve en compliant oplossing voor IFRS9 fase 2 en versterkt Avantage Reply’s rol als leidend risico en regulatief managementbureau.” 

Naast het inzetten van Credo’s software, zullen de Avantage Reply-adviseurs ook betrokken zijn bij de verdere doorontwikkeling van de oplossing, zodat aan de persoonlijke behoeften van klanten kan worden voldaan. Onder de klanten die Avantage Reply bedient, bevinden zich grootbanken als ABN AMRO, Barclays, Belfius, BNP Paribas, Deutsche Bank en RBS, verzekeraars als Aviva, Axa, HSBC Insurance, ING Insurance en Liverpool Victoria, evenals andere financiële dienstverleners, waaronder Alliance Bernstein, APG, BNY Mellon, JP Morgan, PGGM en Rothschild. 

Buys stelt dat het partnership Credo toegang zal bieden tot een nieuw en groot klantenbestand, waardoor het nu de “kritische massa” heeft voor de marketing, distributie en installatie van zijn risicomanagementoplossingen in Europa. Hij besluit: “We zijn verheugd deze unieke kans te krijgen en beschouwen het als een eer om te werken met Avantage Reply, een breed gerespecteerde speler die onze hands-on en common sense- benadering van risicomanagement deelt.”