EY, ITvitae en Rijk helpen cybersecurity-professionals met ontwikkeling

01 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Als onderdeel van zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)-beleid, heeft EY zijn krachten gebundeld met het Rijk en ITvitae om samen de proeftuin ‘mensen met autisme aan de slag’ te ontwikkelen. Doelstelling is mensen met autisme te helpen een werkervaringsplaats te laten bemachtigen en hen te coachen in hun reis naar het vinden van hun volgende baan.

Volgens de meest recente cijfers van het het CBS, heeft zo’n 2,8% van de Nederlandse kinderen van vier tot twaalf jaar volgens hun ouders een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) – wat neerkomt op zo’n 43.000 kinderen. Voor velen van hen kan het, naarmate ze volwassen worden, mogelijk meer moeite kosten om aan een (gewenste) baan te geraken.

In een poging om professionals met een ASS te ondersteunen, hebben drie partijen de handen ineengeslagen en een project ontwikkeld, getiteld ‘mensen met autisme aan de slag’. Initiatiefnemers zijn Big Four accountancy- en advieskantoor EY, ITvitae – een expertisecentrum voor autisme en ICT dat opleidingsprogramma's op hbo-niveau aanbiedt – en de Rijksoverheid. Door het initiatief kunnen mensen die door ITvitae zijn opgeleid tot IT-professional, starten binnen de cybersecuritypraktijk van EY.Lancering Proeftuin ‘Mensen met autisme aan de slag’. Tony de Bos en Douwe Mik, beiden cybersecurity managers bij EY, lichten toe: “Cybersecurity is een zeer actueel vraagstuk. Door de kandidaten van ITvitae juist in deze dienstverlening en in dit team ervaring op te laten doen, vergroten wij hun marktwaarde en hun perspectief op een succesvolle loopbaan als beveiligingsspecialist.”

Naast dat mensen met een ASS praktijkervaring kunnen opdoen, biedt EY hen ook coaching en training aan. Daarmee krijgen deze professionals de competenties en ontwikkelmogelijkheden waarmee ze hun volgende carrièrestap kunnen najagen. “Wij dragen zorg voor een passende begeleiding op inhoudelijke kennis en hun beperking om hen een waardevolle werkervaringsplaats aan te bieden”, aldus Bos en Mik. 

Met dit initiatief speelt EY volgens Mik in op het bouwen van een “better working world” voor haar medewerkers, cliënten en de maatschappij. Die visie van EY wordt niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd weerspiegeld, in zijn mvo-beleid (corporate responsibility program), dat is gecentreerd rondom vier gebieden: entrepreneurship, employees, environment en community engagement.

Zo faciliteert EY in ons land bijvoorbeeld de Dutch Sustainable Growth Coalition, een samenwerking van acht multinationals die gezamenlijk de ontwikkeling naar een toekomstbestendige wereld willen versnellen door samen te bouwen aan een groene, circulaire en sociale economie. Ook helpt EY in ons land bijvoorbeeld bij de verduurzaming van de chemiesector. En in Oost-Afrika helpt EY mee aan het realiseren van betere toegang tot drinkwatervoorzieningen, terwijl het in Ethiopië bijvoorbeeld meehelpt in de strijd tegen ondervoeding.