Sander van Hoeve kijkt uit naar nieuwe rol bij Bvolve

08 november 2017 Consultancy.nl

Sinds 1 oktober is Sander van Hoeve als Senior Consultant werkzaam bij Bvolve. Van Hoeve, die in het bezit is van een Lean Six Sigma Black Belt, werkte de afgelopen jaren in diverse rollen binnen de IT, zowel als zzp’er als in loondienst.

In zijn meest recente rol bij ABN AMRO, droeg Van Hoeve bij aan het inrichten van Service Management voor nieuwe diensten als (public en hybrid) cloud en SaaS. Hierbij werd ook aandacht besteed aan PSD2, de nieuwe Europese regelgeving die financiële dienstverleners verplicht om via API’s gegevens ter beschikking te stellen aan derden. Van PSD2 wordt verwacht dat het een enorme impact zal hebben op de operaties van financiële dienstverleners, in zowel de vorm van bedreigingen als kansen.

Voor zijn tijd bij ABN AMRO, werkte Van Hoeve meer dan dertien jaar bij ING. Daar was hij zijn loopbaan begonnen als Management Trainee om er vervolgens als Facility Manager aan de slag te gaan. De laatste acht jaar vervulde hij verschillende rollen. Zo was hij werkzaam als Business Manager, Manager (Lifecycle & Release Management) en in zijn laatste functie als Management Consultant.

Onlangs is Van Hoeve een nieuwe uitdaging aangegaan. Hij is aangesteld als Senior Consultant bij Bvolve, een adviesbureau gespecialiseerd in onder meer businessmodelinnovatie, digitale transformatie, procesmanagement en enterprise architectuur vraagstukken. Van Hoeve zal in zijn nieuwe rol de verdere uitbouw gaan ondersteunen van de dienstverlening op het snijvlak van business en IT. Gevraagd waarom hij voor Bvolve heeft gekozen, geeft hij aan: “Wat mij enorm aanspreekt in de dienstverlening van Bvolve, is het werken vanuit een overall visie op digitale transformatie. Geen verkokerde kijk op de wereld, maar zaken integraal benaderen.”Sander van Hoeve - Bvolve

Eerder dit jaar verschafte Matthijs Scholten, consultant bij Bvolve, inzichten in wat de digitale transformatie visie van het adviesbureau zo bijzonder maakt. Hij benadrukte het feit dat digitale transformatie anders is dan een traditioneel veranderprogramma en daarom een andere aanpak vergt. In de aanpak van Bvolve staan twee pijlers centraal: ‘business value’ en ‘business agility’, waarbij het de taak is van het management en het veranderteam om tussen beiden de juiste balans te vinden. Van Hoeve voegt toe dat zijn achtergrond in Lean Six Sigma hem zal helpen bij het toepassen van de methodiek in de praktijk: “Geen pleisters plakken, maar na een gedegen analyse de kern van het probleem aanpakken.”

Een ander focusgebied van Van Hoeve is ‘Agile’, momenteel een van de belangrijkste trends binnen het zakelijk domein. Met de enorme veranderingen in het landschap van vandaag, de snelle technologische vooruitgang en de toenemende concurrentie, is het zaak dat organisaties meer Agile (‘wendbaar’) worden in de manier waarop ze hun klanten, werknemers, partners en bedrijfsvoering managen. Met het oog op die uitdaging, ziet de Bvolve adviseur kansen om ITIL, volgens velen een ‘old-school’ aanpak voor IT incident management, weer naar de voorgrond te krijgen. “Ook in een Agile wereld zul je incidenten hebben en wil je dus een goed Incident Management Proces. Hoe zorg je dat Incidents en Problems met de juiste prioriteit opgepakt worden door Agile teams? Door integratie tussen Agile/Scrum en ITIL kunnen ze elkaar versterken.”

Van Hoeve is bij Bvolve direct weer aan de slag gegaan met een digitaal transformatietraject waarin ook ITIL wordt gebruikt. “In mijn huidige opdracht kan ik juist deze visie heel goed toepassen”, vertelt hij. Gevraagd waar zijn kracht ligt bij opdrachtgevers, geeft hij aan: “Ik denk dat mijn kracht ligt in het vertalen van concepten naar praktische implementatie, waarbij ik oog heb voor alle aspecten bij het managen van de verandering. Dus niet alleen de ‘harde’ kanten, maar juist ook de ‘zachte’ kanten van de verandering.”

Vanuit een intern perspectief wordt van Van Hoeve, net als van alle senior adviseurs, verwacht dat hij bijdraagt aan coaching en persoonlijke ontplooiing van junior consultants. Bvolve beschikt over een eigen traineeship programma en diverse jongere adviseurs. “Ik kijk er naar uit om ook met deze young professionals te gaan samenwerken. In vorige functies heb ik al leidinggegeven aan kleine teams en stagiairs begeleid, dus na een aantal jaar als zzp’er vind ik dit één van de leuke kanten van mijn rol bij Bvolve.” Opmerkelijk genoeg geeft hij aan dat ook hij hiervan zal kunnen leren, terwijl stereotype kennisdeling juist van ervaren adviseurs naar junior medewerkers vloeit. “Er wordt vaak gedacht dat jongeren van ouderen moeten leren, maar in mijn ogen is het echt tweerichtingsverkeer en kan ik net zo veel leren van hen als zij van mij.”

Bvolve laat in een reactie op de versterking weten verheugd te zijn met Van Hoeve als nieuwste aanwinst. “Hij brengt een enorme dosis aan ervaring mee in het (digitaal) transformeren van (IT-)organisaties en processen. Hij heeft zijn sporen verdient bij ING en ABN AMRO in diverse rollen binnen de IT. Daarnaast is hij Black Belt en heeft hij ervaring met het geven van (Lean Six Sigma) trainingen en het faciliteren van workshops.”


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup