Negen nieuwe aanwinsten voor organisatieadviesbureau KplusV

01 november 2017 Consultancy.nl

KplusV heeft sinds juni 2017 maar liefst negen nieuwe adviseurs aangenomen. De negen professionals zijn gestart in uiteenlopende adviespraktijken van het consultancybureau; van zorginnovatie en duurzaamheidsvraagstukken tot investment readiness en sociale impact.

In de praktijk ‘Duurzame economie en leefomgeving’ zijn twee nieuwe adviseurs gestart: Douwe Huitema en Eelco Buunk. Huitema gaat zich bij KplusV bezighouden met vraagstukken rondom afval en grondstoffen. Hij rondde laatst zijn studie Natuur- en Sterrenkunde af aan de Radboud Universiteit Nijmegen, een studie waarin hij leerde hoe onze leefomgeving op fundamenteel niveau in elkaar steekt. “Het is mijn drijfveer – als mens én als adviseur – om deze schoonheid te behouden voor toekomstige generaties”, aldus de kersverse adviseur.

Buunk versterkt het duurzame team in zowel de functie van adviseur als de functie van onderzoeker. Hij studeerde in 2015 af aan de Wageningen University. Na zijn master Environmental Studies, startte Buunk zijn professionele loopbaan bij SEO Economisch Onderzoek, waar hij ervaring opdeed met onder meer maatschappelijke kosten-batenanalyses en beleidsevaluaties. Met het oog op zijn nieuwe functie bij KplusV, vertelt Buunk over zichzelf: “Met interdisciplinair onderzoek en praktisch advies zet ik mij elke dag in voor een duurzame samenleving.”

Douwe Huitema, Eelco Buunk, Helena Bühler, Joep Welschen, Rosanne Koning

Het team ‘Ecosystemen en publiek-private samenwerking’ is versterkt met Helena Bühler en Joep Welschen. Bühler, die oorspronkelijk uit Duitsland komt, richt zich op publiek-private samenwerking op het snijvlak van cleantech, ondernemerschap en innovatie. Bovendien versterkt zij de projecten die KplusV uitvoert voor en met Duitse partijen. Ze behaalde een master in Bedrijfskunde aan de Universität Hamburg met als specialisatie Duurzaamheidsmanagement en heeft een ‘groene economie’ hoog in het vaandel staan. Bühler: “Innovatieve oplossingen niet alleen bedenken, maar ook toepassen. Dat geeft mij energie.” Voordat zij in Nederland bij KplusV begon, deed ze haar eerste consultancyervaring op bij Schlange & Co, een management consultancybureau uit Hamburg.

Welschen richt zich ondertussen op de groei van bedrijven in bestaande en nieuwe markten waar het gaat om strategie, (her)positionering, co-creatie, algemeen management en coaching van ondernemers. De ervaren professional studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, voordat hij aan een professionele loopbaan vol ondernemerschap en directiefuncties begon. Welschen: “Ik richt me graag op het ontwikkelen van producten en diensten die het leven van mensen beter, makkelijker of leuker maken. Zo creëert een bedrijf substantiële waarde. Voor zichzelf, voor klanten en alle stakeholders.”

De teams ‘Financieren’ en ‘Transformatie publieke organisaties’ tellen elk één nieuw lid. Rosanne Koning is gestart als adviseur in het eerste team en maakt zich hard voor onderwerpen rondom het financieren van (maatschappelijke) ondernemingen, het meetbaar en vermarktbaar maken van sociale impact en het vergroten van de impact van ondernemerschap. Na haar studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen ging Koning als Management Trainee aan de slag voor Gemeente Rotterdam, waar ze uitgroeide tot project manager. Daarna verhuisde ze naar Colombia en ging aan het werk voor bedrijfsontwikkelaar Polymath Ventures als product manager en business designer. Terug in Nederland, startte ze begin dit jaar bij Seastarters als Senior Consultant.

Stephanie Lowiessen versterkt het Transformatie Publieke Organisaties team en richt zich vooral op innovatie en technologie in relatie tot de (langdurige) zorg. Lowiessen: “De behoeften van de cliënt zijn in dit soort trajecten altijd het uitgangspunt voor mij. Logisch dus dat het mijn drijfveer is om de kwaliteit van leven en de vitaliteit en het welbevinden van mensen, maar ook van organisaties en de samenleving te verbeteren en bevorderen.” Lowiessen rondde uiteenlopende studies af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waarvan de laatste een master in management en innovatie in 2015. In haar laatste functie was zij Manager Strategie, Beleid en Communicatie van woonzorgtechnologie-brancheorganisatie WDTM. Daarvoor was zij circa vijftien jaar actief in de zorg, in verschillende management- en adviesfuncties.

Stephanie Lowiessen, André Dolsma , Joep van Gelder, Boris Polm

De grootste groei werd gerealiseerd in het team ‘Ondernemen, innoveren en groeien’, waar de afgelopen maanden drie nieuwe adviseurs gestart zijn. André Dolsma adviseert ondernemers, van startups tot volwassen bedrijven, en bouwt daarnaast aan veelal publiek-private platforms en programma’s. Dolsma: “De rode draad in mijn werk is de wereld van ondernemerschap met daarbinnen strategie- en organisatieontwikkeling, investor readiness en financiering als speerpunten.” Hij kwam na een master in Marketing, Product Management en Economics in dienst bij Rabobank, waar hij in ruim achttien jaar opklom van accountmanager tot directievoorzitter van Rabobank Barneveld-Voorthuizen. Vanaf 2015 startte hij daarnaast voor zichzelf als zelfstandig consultant en medio 2015 verbond hij zich aan Collin Crowdfund als crowdfund coach – hij ondersteunt ondernemers bij het opzetten van een succesvolle crowdfunding campagne.

Joep van Gelder houdt zich als lid van het team bezig met ondernemen, innoveren en groeien. Hij studeerde Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU met een specialisatie in advies en verandering. Tijdens zijn studie deed hij onder meer onderzoek voor het Amsterdam Center for Entrepreneurship en Gemeente Amsterdam, liep hij stage bij de overheidspraktijk van EY Advisory en richtte hij verschillende ondernemingen op. Over zijn nieuwe functie bij KplusV vertelt Van Gelder: “Ik krijg energie van het creëren van sociale impact en het enthousiasmeren van mensen. Naast mijn advieswerkzaamheden ben ik als docent werkzaam op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik combineer inzichten uit beide werkzaamheden en zet deze in om elkaar te versterken.”

Na eerst stage te hebben gelopen bij KplusV, heeft ook Boris Polm zich als adviseur bij het adviesbureau aangesloten. Met een achtergrond in Biomedische Wetenschappen is hij zich gaan specialiseren in innovatief ondernemerschap, met een focus op medische en biotechnologische innovaties. Boris heeft een rol binnen platform MedtechPartners* en binnen – het in ontwikkeling zijnde – BiotechPartners. Polm: “Mooie initiatieven waarmee we ondernemers helpen om de volgende stap te zetten richting de markt.”

* Platform MedtechPartners is een initiatief van KplusV, dat ondernemers in de zorg gericht in contact brengt met technologische partners.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup