Jeroen Janmaat en Gert Westerbroek versterken adviestak van Kruger

03 november 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Rotterdams advieskantoor Kruger heeft de gelederen versterkt met twee consultants. Jeroen Janmaat was hiervoor werkzaam als Accountmanager bij Rabobank, terwijl Gert Westerbroek afkomstig is van advocatenkantoor Baker McKenzie, waar hij werkte als Tax Advisor. 

Jeroen Janmaat is in september gestart als Consultant bij Kruger, een boutique advieskantoor gespecialiseerd in corporate finance, restructuring en complexe ondernemingsvraagstukken. Janmaat studeerde bedrijfseconomie aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam en Controlling aan de Nyenrode Business Universiteit. Na zijn studie is hij werkzaam geweest in de accountancy bij BDO. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar de Rabobank, waaronder de laatste acht jaar op de afdeling ‘Financial Restructuring & Recovery’. Vanuit die achtergrond heeft Janmaat zich ontwikkeld tot een financiële businesspartner voor organisaties. 

“Door mijn achtergrond in de accountancy en het bankwezen ben ik goed in staat om de ‘financials’ van een onderneming te doorgronden. Daarnaast zijn de kwaliteit van de interne organisatie en het management en de markpositie van de onderneming belangrijke aspecten. Het doorgronden van de relatie tussen financiën, onderneming en markt is cruciaal voor het aanbieden van een passende oplossing”, aldus Janmaat, die toevoegt: “De meeste voldoening krijg ik als we samen met de onderneming, rekeninghoudend met de belangen van de diverse stakeholders, een passende oplossing kunnen bieden, waarbij de gestelde doelen gerealiseerd worden.”

Jeroen Janmaat, Gert Westerbroek, Kruger

Gert Westerbroek is vorige maand gestart als Corporate Restructuring & Recovery Consultant. Westerbroek studeerde Fiscale Economie aan de Tilburg University. Na stages in binnen- en buitenland heeft hij vijf jaar als fiscalist gewerkt bij Baker McKenzie op de Amsterdamse Zuidas – Baker McKenzie is met een omzet van meer dan €2,6 miljard het op een na grootste advocatenkantoor ter wereld, na Latham & Watkins.

Ondanks het internationale karakter van de werkzaamheden, ligt Westerbroek’s voorkeur bij de advisering van middelgrote ondernemingen met een Nederlands tintje. Westerbroek licht zijn keuze voor Kruger toe: “Het spreekt mij buitengewoon aan om aan tafel te komen bij zéér uiteenlopende bedrijven, op cruciale momenten. De kansen, problemen en uitdagingen van onze klanten liggen doorgaans op tal van vlakken. Met oog voor detail de cijfers analyseren en interpreteren vind ik interessant, in het bijzonder als wij ook met een kritische blik kijken naar bijvoorbeeld de opbouw van de organisatie, het verdienmodel en de marktomstandigheden, operationele uitdagingen en de kracht van het management.

Over zijn nieuwe rol zegt hij verder: “Ik haal er veel voldoening uit om met een compact en hecht Kruger team – in directe dialoog met onze opdrachtgever – toe te werken naar een pragmatische oplossing. Ik ben tevreden als ons advies daadwerkelijk bijdraagt aan een positieve wending in de bedrijfsvoering van onze klanten.”

Eerder dit jaar breidde Kruger het corporate finance team uit met Ron Groenewegen en Frank Leijendekker.