Frank Ruijten gestart bij financieel bureau Fellowfield

06 oktober 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Financieel expert Frank Ruijten is als Senior Managing Consultant gestart bij Fellowfield, een bureau uit Den Bosch. 

“Met één voet in de markt staan en de ander op kantoor” zo beschrijft Ruijten zijn nieuwe rol bij Fellowfield. Na een carrière van vijftien jaar in consultancy is hij gisteren begonnen bij Fellowfield, een bedrijf dat organisaties helpt met kennis- en capaciteitsvraagstukken op het gebied van Finance & Control, Risk & Compliance en (Internal) Audit. Fellowfield werd in 2011 opgericht door Tim Eerhart en Bob van Rijthoven, die daarvoor beiden hun sporen hebben verdiend bij de grote accountantskantoren*.

Ruijten werd vooral aangetrokken door de sterke groei van Fellowfield in de afgelopen periode – het bureau maakt dit jaar kans op een FD Gazelle – en de ambitieuze plannen voor de toekomst. De afgelopen twaalf maanden stapte Ruijten kort uit de bemiddelingssector om een Belgische startup in elektrisch rijden te lanceren ('VitaeMobility’). Daarvoor werkte hij voor FiN, een financieel bureau uit Eindhoven, waar hij als Client Partner werkzaam was, en voor Resources Global Professionals (RGP), waar hij vijf jaar lang de rol van Client Service Director bekleedde. Hij begon zijn loopbaan bij YACHT – in zijn laatste periode bij de dochteronderneming van Randstad vervulde hij de rollen van key account- en interimmanager. 

Frank Ruijten gestart bij Fellowfield

Bij Fellowfield, dat vernoemd is naar de Britse wijk Fallowfield in de stad Manchester**, gaat Ruijten een team consultants en recruiters coachen en begeleiden. Daarnaast zal hij een eigen portefeuille van interim opdrachten en de werving & selectie van Finance rollen uitbouwen. Hij richt zich op het verder optimaliseren van sales, het interne recruitmentproces en de structurele groei van finance professionals in vaste dienst bij Fellowfield.

* Tim Eerhart werkte jarenlang voor KPMG en Van Rijthoven voor Arthur Andersen en BDO. Ook hebben beide mede-oprichters ruime interim ervaring opgedaan voordat ze de handen ineen sloegen om Fellowfield op te richten.

** Een van de mede-oprichters van Fellowfield woonde een deel van zijn studententijd in Fallowfield. De naam van de stad staat aan de basis van Fellowfield – de ‘a’ is vervangen met een ‘e’ vanwege de associaties die het woord ‘fellow’ bij de mede-oprichters oproept. “Associaties waar wij ons graag aan spiegelen, namelijk collegialiteit, gelijkheid en intelligentie”, aldus het bedrijf op haar site.