Jihed Hannachi leidt Europese organisatie van axefinance

04 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

axefinance, een snelgroeiende internationale leverancier van oplossingen voor kredietprocesautomatisering, heeft een nieuw kantoor geopend in Amsterdam. Jihed Hannachi, voorheen manager binnen de Financial Services praktijk van EY, is aangetrokken om vanuit het nieuwe kantoor leiding te geven aan de Europese activiteiten van het bedrijf. 

Sinds de oprichting in 2004 levert axefinance innovatieve technologie die banken helpt bij het automatiseren en stroomlijnen van hun kredietprocessen. De oplossing die de firma biedt, ACP, dekt de gehele levenscyclus van het krediet en optimaliseert tegelijkertijd de risicomanagementprocessen binnen de gehele bedrijfsvoering, zowel op het gebied van leningen voor particulieren als voor bedrijven. ACP wordt wereldwijd gebruikt door verschillende banken, waaronder Société Générale, het Luxemburgse BIL en de Bangkok Bank. Tussen het klantenbestand van meer dan 20.000 gebruikers bevinden zich ook veel partijen uit de financiële dienstverlening en enkele ontwikkelingsbanken en verstrekkers van microkredieten.

Om het klantenbestand nog verder te vergroten, heeft axefinance zich de afgelopen jaren gericht op internationale uitbreiding. Zo werd in 2016 het eerste buitenlandse filiaal geopend in Abu Dhabi. De meest recente uitbreiding van axefinance, waarbij het bedrijf zich heeft gevestigd in Nederland, volgt op een stijgende vraag onder Europese banken naar oplossingen die ondersteuning bieden bij hun digitale transformatieagenda. Amsterdam, waar het Nederlandse filiaal is gevestigd, wordt door de onderneming gezien als de ideale locatie om de Europese activiteiten aan te sturen. 

Jihed Hannachi - Axefinance

Het nieuwe filiaal zal worden geleid door Jihed Hannachi. De voormalige EY-adviseur is gespecialiseerd in digitale transformatie binnen de financiële sector. Na ervaring te hebben opgedaan in de audittak van EY, verhuisde hij naar de snelgroeiende adviespraktijk van het bureau, waar hij leidinggaf aan diverse transformatieprogramma’s, van de implementatie van oplossingen voor financiële instellingen tot de executie van digitale strategieën voor leidende banken in Nederland, Frankrijk, België en Tunesië. Hannachi is per september in dienst getreden bij axefinance en zal zich vanuit het nieuwe Amsterdamse kantoor richten op Europese groei.

Uit onderzoek blijkt dat de investeringsprioriteiten bij traditionele banken steeds meer verschuiven van afzetkanalen naar IT. Banken realiseren zich in toenemende mate dat groeiende klantverwachtingen zorgen voor steeds hogere eisen ten aanzien van hun IT-infrastructuur. Als gevolg van deze ontwikkelingen is er veel behoefte aan nieuwe oplossingen zoals axefinance’s geïntegreerde krediet en risicobeheersing oplossing ACP, die aantrekkelijke voordelen kan opleveren voor zowel gevestigde spelers als nieuwe uitdagers. 

In reactie op zijn nieuwe uitdaging toont Hannachi zich enthousiast: “Met het beginnen aan deze spannende nieuwe reis, kijk ik ernaar uit de Europese groeistrategie van axefinance te ondersteunen.” Hier voegt hij nog aan toe dat zijn stap van managementadvies naar technologie voortgedreven wordt door zijn passie voor het creëren van tastbare resultaten voor zijn klanten. “Voortbouwend op mijn advieservaring, streef ik er naar net dat beetje extra te geven wanneer ik mijn cliënten help bij het behalen van hun doelstellingen, door hen hoogst geavanceerde oplossingen te bieden die het fundament leggen voor een datagedreven businessmodel voor leningen.”