Corporate Rebels Joost Minnaar en Pim de Morree starten consultancytak

15 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Joost Minnaar en Pim de Morree, twee young professionals die zichzelf ‘The Corporate Rebels’ noemen, hebben samen een consultancytak opgestart. De aanpak van de consultancydiensten is gebaseerd op de acht trends die de oprichters hebben geïdentificeerd in hun onderzoek naar de manier waarop progressieve organisaties zich onderscheiden.

Pim de Morree en Joost Minnaar zijn twee jonge ondernemers die in 2015 samen Corporate Rebels zijn gestart. Voor hun ondernemersavontuur was De Morree Service Sales Engineer bij Vanderlande, terwijl Minnaar als Scientist werkte voor Henkel in Spanje. Met Corporate Rebels willen de twee oprichters, die uit frustratie ontslag namen van hun corporate werkgevers, ervoor zorgen dat werken leuker wordt.

Aanvullend op de diensten die Corporate Rebels reeds aanbood hebben de twee ondernemers besloten hun onderneming uit te breiden met een consultancytak. Met hun consultancydiensten willen De Morree en Minnaar organisaties ondersteunen die wel willen veranderen maar niet goed weten hoe. De werkwijze die zij hanteren in hun consultancywerk is voor een belangrijk deel gebaseerd op de strategieën van succesvolle progressieve bedrijven als Google, Spotify, Semco en Virgin.

Corporate Rebels start consultancytak

Acht trends

Minnaar en De Morree zijn de afgelopen zes maanden de wereld over gereisd om te spreken met progressieve leiders en inspirerende personen. In totaal spraken ze met zo’n zestig van de tachtig namen op hun lijst met interessante gesprekspartners en bedrijven, waar ze vaak meerdaagse bezoeken aan brachten. Op basis van deze reis hebben de twee ‘rebellen’ acht trends geïdentificeerd die deze bedrijven tot inspirerende werkplek maken.

Zo focussen deze bedrijven zich niet op het maken van winst, maar op gedeelde waarden en betekenisgeving, werken zij vaak als een netwerk van teams in plaats van als hiërarchische piramide en hanteert het bestuur van deze bedrijven een dienende leiderschapsstijl in plaats van een stijl waarin zij werknemers commanderen. De andere vijf trends zijn Experimenteren & Aanpassen, Vrijheid & Vertrouwen, Gedeelde Verantwoordelijkheid & Autoriteit, Transparantie en Talenten & Meesterschap. Aan de hand van deze trends gaat Corporate Rebels organisaties helpen om stappen te zetten in hun verandering. Ook geven de twee volgend jaar een boek uit waarin ze hun reis en de daaruit geleerde lessen beschrijven.

Rebel Events en Slack community

Ter ondersteuning van hun consultancypropositie zijn Minnaar en De Morree bezig met het opzetten van twee kleinere activiteiten. Zo zijn ze begonnen met het organiseren van Rebel Events – evenementen waar bedrijven en personen worden samengebracht om kennis te delen en te netwerken – en hebben ze een online community opgezet, genaamd Slack. Op Slack kunnen bedrijven en personen elkaar vinden voor kennisdeling over bedrijfs-gerelateerde problemen en organisatievraagstukken waar zij mee kampen. Volgens Corporate Rebels participeren er inmiddels zo’n 800 deelnemers in de community.