Voormalig Tweede Kamerlid Karin Straus naar Rieken & Oomen

12 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rieken & Oomen, een dochteronderneming van Rijnconsult, heeft voormalig kamerlid Karin Straus aan de gelederen toegevoegd. Straus is benoemd tot senior adviseur.

Karin Straus is van 2010-2017 lid van de Tweede Kamer geweest. Als woordvoerder Onderwijs heeft de VVD-politica zich ingezet voor het onderwijs op alle niveaus: voor- en vroegschoolse educatie, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en (voortgezet) volwasseneneducatie. Straus was de afgelopen periode vooral betrokken bij het beter aansluiten van het onderwijs op de arbeidsmarkt, onder meer door het verruimen van de mogelijkheden om mensen uit het bedrijfsleven bij het onderwijs te betrekken.

Voor haar tijd in de Tweede Kamer was zij ruim tien jaar werkzaam op het gebied van personeel en organisatie bij DSM. Ze begon bij het chemiebedrijf in 1999 als HR Officer, waarna ze zich opwerkte tot HR Manager voor DSM Food Specialties (in 2005) en Manager HR Policy Development voor DSM bedrijfsbreed (in 2007). Straus begon haar carrière bij Boer & Croon Management, waar ze het driejarige Young Executives programma met succes doorliep.

Karin Straus, Senior Adviseur

Bij Rieken & Oomen, sinds eind 2015 onderdeel van organisatieadviesbureau Rijnconsult, is Straus aangesteld als senior adviseur. Het werving- en selectiebureau uit Houten en Maastricht is vooral actief binnen de publieke sector en werkt samen met gemeenten en provincies, organisaties voor gezondheidszorg, maatschappelijke instellingen en onderwijsinstellingen, waarbij de nadruk ligt op senior posities.

“Mijn ervaring in en passie voor het ontwikkelen van mensen en organisaties blijft een centraal thema in mijn loopbaan. Het bijzondere van Rieken & Oomen is dat zij door aandacht tot verrassende matches komen die zowel de klant als de kandidaat verder brengen,” aldus Straus over haar nieuwe uitdaging.

Naast haar werkzaamheden voor Rijnconsult is Straus breder actief in het onderwijs: Straus is ambassadeur Euregionaal Onderwijs voor de Provincie Limburg en lid van de Raad van Toezicht bij onderwijsstichting Movare in Kerkrade.