17 Deloitte adviseurs beklimmen Mount Kilimanjaro voor goede doel

01 september 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Volgende maand zullen 17 Deloitters in het kader van ontwikkelprogramma ‘Reaching Peaks’ gezamenlijk Mount Kilimanjaro beklimmen. Met hun deelname aan de sportieve tocht ondersteunen ze het Elizabeth Center, een kleuter- en basisschool in Kolila Village, Tanzania, die het team gedurende de reis ook zal bezoeken. Tegelijkertijd verleggen ze, duizenden kilometers van huis, hun eigen grenzen.

Reaching Peaks is een ontwikkelprogramma waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om persoonlijke grenzen te verleggen, teamprestaties neer te zetten en individuele overwinningen te behalen. Deloitte Reaching Peaks is opgezet om multidisciplinair samenwerken te stimuleren en om de individuele kernkwaliteiten te leren ontdekken, zodat die op adequate wijze ingezet kunnen worden.

De afgelopen jaren heeft Reaching Peaks al 14 expedities naar verschillende gebergten in Europa, Rusland en Afrika georganiseerd, waarmee al meer dan €185.000 werd ingezameld voor goede doelen. Naast deze MVO-insteek van Reaching Peaks bieden de expedities de tot dusver 175 deelnemers ook een onvergetelijke ervaring.

Deloitte expeditieteam ondersteunt Elizabeth Center in Tanzania tijdens 2017 editie Reaching PeaksHet ontwikkelprogramma is volgens Deloitte inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige ‘management expedition’. Tijdens de expedities kunnen de deelnemers vele persoonlijke doelstellingen realiseren, terwijl ze buiten hun comfortzone worden geplaatst om zo hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Naast de impactvolle tocht bestaat de expeditie namelijk uit een voorbereidingstraject van vier tot zes maanden (afhankelijk van de bestemming), bestaande uit diverse teamtrainingen (mentaal en fysiek), testmomenten en voorbereidingsbijeenkomsten.

Elizabeth Center

Dit jaar zal in het kader van Reaching Peaks een team van 17 Deloitters afreizen naar Tanzania, om gezamenlijk Mount Kilimanjaro te beklimmen. Gedurende de reis zal de expeditie in het bijzonder het Elizabeth Center bezoeken. Deze kleuter- en basisschool werd in 2005 opgericht door de Sisters of Charity of Saint Charles Borromeo, met het doel de dorpen rondom Kilimanjaro International Airport te bedienen. Aangezien het Elizabeth Center is uitgekozen als het goede doel voor Reaching Peaks 2017, zal het Deloitte team geld doneren aan de school, waardoor deze financieel onafhankelijk kan worden.

Het Reaching Peaks team dat eind dit jaar de Kilimanjaro zal gaan bedwingen, bestaat uit de volgende 17 Deloitters: Leon Pieters, Pauline Loeff, Benthe Bosma, Merel Merkelbach, Patricia Soons, Tim Waaijer, Tim Aalders, Barend Beenackers, Philippe Dony, Wendy Heijnders, Bob Holland, Deen Sonneveldt, Paul de Win, Dirk Tesselaar, Martijn Westra, Svetlana Vasileva en Niels Koekkoek.

Expeditieleider Niels Koekkoek

Koekkoek, die aan de basis staat van het Reaching Peaks initiatief, leidt al jarenlang de expedities en zal ook in oktober 2017 deze rol weer op zich nemen. Naast zijn functie als Management Consultant bij Deloitte organiseert Koekkoek als trainer/coach tevens trainingen gericht op (persoonlijk) leiderschap en effectief samenwerken. Sinds kort is Koekkoek de programmamanager van het Vitaliteitsprogramma binnen Deloitte FIT. Met de campagne ‘More Energy, More Impact’ worden de medewerkers uitgedaagd om een (eerste) stap te zetten.

Als team grensverleggende prestaties neerzetten voor het goede doel
Koekkoek heeft al jaren een passie voor avontuurlijke projecten/expedities en stond als expeditieleider meerdere malen op de top van de Mont Blanc, bereikte een aantal keer de top van Europa, Mount Elbrus in Rusland, een aantal keer het hoogste punt van Turkije, Mount Ararat, stond op de hoogste toppen van de UK, meerdere malen op het hoogste punt van Afrika (Kilimanjaro, 5.895 meter) en nam deel aan de Mount Aconcagua Expeditie (Zuid Amerika – 6.962 meter). De ervaren expeditieleider organiseert en begeleidt samen met professionals/partners geregeld (company)expedities naar de top of naar avontuurlijke bestemmingen.

Duurzame leer- en levenservaring

In het Persoonlijk Ontwikkelprogramma laat Koekkoek de deelnemers “dromen omzetten in actie/avontuur”. Deelnemers worden letterlijk uit hun comfortzone gehaald en uitgedaagd om in teamverband de spreekwoordelijke top te bereiken. “Geen saaie PowerPoints maar een echte duurzame leer- en levenservaring!”, aldus Koekkoek. Of dat nu op een bergtop, de Groenlandse ijskap, de Noordkaap of een woestijn is. “Als het team maar een grensverleggende prestatie kan neerzetten! Het inspireert mij om mensen en organisaties te laten groeien en naar de top te begeleiden”, sluit hij af.

Over de aanstaande expeditie en over het Elizabeth Center als gekozen goede doel, zegt hij: “We willen een lokaal project ondersteunen en iets terugdoen voor de gemeenschap. Daarom zullen we geld doneren aan het Elizabeth center in Kolila Village in Tanzania, zodat het Center financieel onafhankelijk wordt en eten en schoolmaterialen aan kinderen kan verstrekken.”

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het Elizabeth Center: