Accountants- en adviesbureau EY stelt 669 nieuwe partners aan

30 augustus 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft wereldwijd 669 partners benoemd. Van de 669 nieuwe partners is ruim een derde (36%) afkomstig uit opkomende markten, terwijl 40% werkzaam is in Europa. 30% van de nieuwe partners is vrouw, waarmee EY laat zien zijn uitgebreide diversiteitsbeleid serieus te nemen.

Gekeken naar het aantal benoemingen per afdeling, blijkt Assurance Services met 255 stuks verantwoordelijk te zijn voor het hoogste aantal promoties (38%), gevolgd door Tax Services met 171 (25%), Advisory Services met 154 (23%) en Transaction Advisory Services met 78 (12%). Ten slotte werden er ook 11 nieuwe partners (2%) benoemd in de staf-afdelingen van het advieskantoor.

Mark Weinberger, wereldwijde CEO van EY, over de benoemingen: “Onze jaarlijkse partnerpromoties zijn een significante carrièremijlpaal en ik ben trots op onze zeer diverse en uitblinkende nieuwe lichting partners. Deze partners zijn geselecteerd vanwege de uitzonderlijke dienstverlening die ze hun klanten bieden, de leiding die ze geven aan onze mensen in sterk presterende teams en de belichaming die zij vormen van onze missie om een beter werkende wereld te bouwen. Ik dank alle nieuwe partners van dit jaar voor hun leiderschap en de waarde die zij hebben toegevoegd aan onze klanten, mensen en gemeenschappen, en wens hen succes.” 

Aantal partnerbenoemingen EY per afdeling

Van alle regio’s waarin EY actief is, vond met 266 stuks het grootste aantal benoemingen plaats in Noord- en Zuid-Amerika (40%), gevolgd door de EMEIA-regio (Europa, Midden-Oosten, India en Afrika) met 236 benoemingen (35%). Verder waren er in de Asia Pacific-regio 131 promoties (20%) en in Japan 36 (5%). EY heeft wereldwijd momenteel meer dan 250.000 mensen in dienst, verspreid over 150 landen.

Voor het derde opeenvolgende jaar zijn partners uit opkomende markten goed voor meer dan een derde van het totale aantal benoemingen. Het aandeel komt dit jaar met 36% nog iets hoger uit dan in 2016 (35%) en 2015 (33%). Van alle nieuwbenoemde partners is 30% vrouw. Hiermee blijft het Big Four-kantoor trouw aan zijn progressieve en uitgebreide (gender)diversiteitsbeleid. 

Diversiteit in Nederland

Ook in Nederland voert EY sinds een aantal jaren een weldoordacht diversiteitsbeleid. In 2005 zaten er bij het bureau nog veel minder vrouwen op seniormanagementposities dan bij de overige Big Four-kantoren. Met behulp van diversiteitsadviseur Direction is hier sindsdien echter verandering in gebracht en inmiddels heeft EY het grootste aantal vrouwelijke partners van de Big Four. 

Om dit te bereiken, waren enkele ingrijpende maatregelen vereist. Zo werd de regel van ‘proportioneel bevorderen’ ingevoerd. Deze stelt dat als, bijvoorbeeld, een groep managers voor 30% uit vrouwen bestaat, ook minimaal 30% van de promoties naar de volgende stap, bijvoorbeeld naar senior manager, aan vrouwen wordt toegekend. Een andere eis geldt voor de instroom: tot en met het Manager-niveau moet deze voor minimaal 50% uit vrouwen bestaan. Voor senior managers is dit 35% en voor partners 25%. Ook geldt er een quotum voor de commissies die over benoemingen gaan: EY stelt als verplichting dat op zijn minst 30% van de commissieleden vrouw moet zijn. 

Monic Zents, Diversiteitsmanager en Auditor bij EY, legt uit dat het diversiteitsbeleid niet uitsluitend emancipatoir gemotiveerd is, maar ook bijdraagt aan het succes van het adviesbureau: “EY heeft 20.000 van haar wereldwijde audit dossiers getest. En daar kwamen opmerkelijke resultaten uit. In divers samengestelde man/vrouw teams was de retentie beter; medewerkers in diverse teams waren meer tevreden met hun werk en bleven langer. Daarnaast zagen we dat klanten de kwaliteit van het werk van diverse teams hoger beoordeelden. Dat is in deze tijd in onze branche van heel groot belang. We zagen ook dat de winstgevendheid van de accounts van diverse teams hoger was. Precies de zaken die we in onze organisatie willen. Met dit overtuigende resultaat gaan we alleen maar met nog meer daadkracht door.”