Renate Vervaart aan de slag bij boetiek bureau new nodes

18 augustus 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Zo’n half jaar na de lancering heeft new nodes zijn eerste nieuwe werknemer aan boord gehaald. Renate Vervaart, een professional met enkele jaren werkervaring en gespecialiseerd in de onderwijssector, heeft zich bij de drie oprichters van het adviesbureau gevoegd als adviseur.

Na het behalen van een Bachelor in toegepaste Psychologie aan Fontys Hogescholen, sloot Renate Vervaart zich in 2014 bij Elerna aan als Auteurcoördinator. Elerna ontwikkelt (digitaal) lesmateriaal en biedt dit via een eigen digitaal platform aan middelbare scholen aan. Binnen deze start-up was Vervaart verantwoordelijk voor het recruiten van educatief auteurs en het samenstellen van auteurteams. Ze verzorgde alle planningen en hield de deadlines in de gaten voor vijftig auteurs.

Ook hielp ze mee met de implementatie van het ontwikkelde digitaal-lesmateriaal op diverse middelbare scholen. Vervaart diende als vraagbaak voor de docenten die het materiaal gebruikten en fungeerde als een spin in het web tussen auteurs en docenten. Binnen Elerna heeft ze bovendien meerdere organogrammen opgesteld en jaarplanningen geschreven voor de afdeling lesmateriaal.

Onlangs besloot Vervaart een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij new nodes, het adviesbureau dat begin januari 2017 werd opgericht en organisaties ondersteunt met het benutten van de mogelijkheden van innovatieve technologie. Vervaart is aangesteld als Adviseur en Projectmanager. Vervaart over haar nieuwe rol: “Als adviseur draag ik bij aan het maken van de juiste keuzes over de inzet van technologie. Dit doe ik vooral bij onderwijsorganisaties. Als projectmanager help ik met de daadwerkelijke implementatie van nieuwe technologie.” 

Renate Vervaart, adviseur bij new nodes

Bij new nodes zal Vervaart vooral haar ruime ervaring gaan inzetten binnen het onderwijsdomein. “Door mijn ervaring bij enkele innovatieve start-ups binnen het onderwijs ken ik de mogelijkheden en kansen die digitale technologie biedt om het onderwijs te verbeteren. Met mijn achtergrond in psychologie herken ik de patronen die het vaak zo lastig maken om deze kansen daadwerkelijk te benutten.”

Over haar toegevoegde waarde zegt ze tenslotte: “In mijn opdrachten combineer ik mijn betrokkenheid bij het onderwijs met mijn interesse in het beter laten werken van organisaties. Ik word door opdrachtgevers gewaardeerd om mijn enthousiasme en actiegerichtheid.”

Naast het organiseren van inspiratiebijeenkomsten, bijdragen aan strategiedagen en kennissessies, levert new nodes ook adviesdiensten gericht op complexe technologische en organisatorische vraagstukken. Maar ook implementatie en realisatie van projecten en het verzorgen van trainingen vallen onder het dienstenaanbod van het consultancybureau.

* new nodes werd opgericht door drie professionals: Maarten Kuiper, Willem-Jan Swiebel en Migiel Gloudemans. De drie oprichters hebben alle drie een bedrijfskundige en informatiekundige achtergrond en werkten de afgelopen jaren voor adviesorganisaties als Deloitte en Twynstra Gudde. Elk van hen heeft meer dan tien jaar ervaring als adviseur en project-/programmamanager rondom digitaliseringsvraagstukken.