Deloitte verlengt samenwerking met SingularityU Nederland

04 augustus 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Deloitte heeft zijn partnership met denktank en opleidingsinstituut Singularity University (SU) vernieuwd voor een periode van vier jaar. Door hun expertise te bundelen bieden de twee partners educatie aan organisaties op het gebied van de disruptieve impact van exponentiële technologieën en helpen zij hen met het versnellen van hun transformation journeys.

Singularity University (SU) is een kennisinstituut uit Silicon Valley, VS, dat zowel onderwijsprogramma’s aanbiedt als een business incubator. Sinds de oprichting is Singularity University uitgegroeid tot een prestigieus kennisinstituut en wordt deze als pionier gezien voor baanbrekende technologische innovaties.

SingularityU Netherlands

In juni vorig jaar werd de eerste niet-Amerikaanse vestiging van SingularityU geopend in Nederland, in Eindhoven met Deloitte, TMG, KPN en Philips als founding partners. Drijvende krachten achter de Nederlandse variant van SU zijn ondernemer en singularity expert Yuri van Geest, techondernemer en digitale transformatie expert Jim Stolze, Deloitte Fast Ventures oprichter Diederick Croese* en Rockstart programmadirecteur Maarten den Braber.

Sinds de oprichting is het concept in Nederland verder doorgegroeid met inmiddels ook SU vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen. SU Nederland werkt verder samen met Brainport Eindhoven, Health Valley, Innovation Quarter, het ministerie van Economische Zaken, gemeenten Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, het Radboud Universitair Medisch Centrum en de TU Eindhoven.
Deloitte verlengt samenwerking met kennisinstituut SingularityU The NetherlandsAls partner van het eerste uur heeft Deloitte een sleutelrol gespeeld om SU in 2016 naar Nederland te halen. Daarnaast is Deloitte op verschillende vlakken betrokken en richt het zich met SU op het bieden van innovatiekansen aan ondernemers en grote organisaties. Zo helpt Deloitte bedrijven te versnellen met programma's die de inspiratie van SU koppelen aan concrete voorbeelden van start-ups, scale-ups en corporates die al succesvol zijn in de omgang met nieuwe kansen en deze te vertalen naar kansen voor corporates zelf.

Alliantie met Deloitte verlengd

Om hun samenwerking verder te intensiveren hebben Deloitte en SU NL, met het ingaan van het tweede jaar van hun oorspronkelijke driejarige partnerschap, besloten hun samenwerking te vernieuwen voor een periode van vier jaar. Croese blikt terug en vooruit: "SU NL heeft een geweldig eerste jaar achter de rug met dank aan onze partners. Het is daarom goed nieuws voor de hele innovatiegemeenschap dat Deloitte zijn alliantie met de Singularity University heeft vernieuwd."

Deloitte treedt onder meer op als de belangrijkste consultancy sponsor van de SU Exponential Summit Series en van de International Summits, die worden gegeven in Australië, Canada, Chili, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico, Zuid-Afrika en Nederland. Ook is Deloitte partner van de SingularityU The Netherlands Summit 2017, die plaatsvindt op 20 en 21 november. Omgekeerd zal SingularityU betrokken zijn bij het verzorgen van opleidingen voor Deloitte medewerkers.

Peter Bommel, CEO van Deloitte, is verheugd over de hernieuwde samenwerking: “Deloitte is trots op zijn sleutelrol als partner van SU NL. In onze samenwerking met SU NL bundelen we onze krachten om samen aan een sterk en innovatief Nederland te bouwen. Onze samenwerking heeft vanaf het begin een grote impact gemaakt en deze zal Deloitte de komende jaren blijven helpen bij het vervullen van onze purpose ‘to make an impact on our clients, people and society’.” Croese besluit: “SU NL en Deloitte delen de missie om organisaties te helpen groeikansen te herkennen en te omarmen. Zo kunnen organisaties zich onderscheiden in tijden van fundamentele disruptie, terwijl ze een positieve impact maken op de samenleving."

* Croese heeft een juridische achtergrond, onder meer als legal consultant, voordat hij zich in 2011 aansloot bij business incubator Deloitte Innovation. Sinds 2012 is hij als medeoprichter verbonden aan Deloitte Fast Ventures. Croese vervult de rol van CEO van SingularityU The Netherlands.