Zes professionals versterken duurzaamheidadviesbureau NewForesight

27 juli 2017 Consultancy.nl

Duurzaamheidsadviesbureau NewForesight heeft gedurende de afgelopen maanden zes nieuwe professionals toegevoegd aan zijn team: Renée Engelsman, Rowena Achterkamp en Laurens Speelman zijn alle drie begonnen in de functie van Associate Consultant, Jennifer Morton en Andrea Viviers vervullen de rol van Analyst en Eva Schouten is aan de slag gegaan als Communications Officer.

NewForesight – een strategisch adviesbureau dat zich bezighoudt met innovaties op het gebied van duurzaamheid – heeft de afgelopen tijd een aanzienlijke groei doorgemaakt. Opgericht door Lucas Simons in mei 2008 telt het bureau uit Utrecht vandaag de dag 21 professionals. Zes van hen zijn onlangs gestart bij het adviesbureau, dat laat weten blij te zijn met de recente versterkingen van het team. “Bij NewForesight is het creëren van blijvende impact een belangrijke bedrijfswaarde, maar het zijn de mensen achter het bedrijf die de verandering voortdrijven. We zijn dan ook blij dat we de afgelopen maanden een getalenteerde combinatie van mensen aan het team hebben toegevoegd. Ieder heeft zijn of haar eigen unieke expertise en samen voegen zij een brede verzameling perspectieven aan het team toe.” 

Renée Engelsman, Rowena Achterkamp en Laurens Speelman - NewForesightRenée Engelsman werkte voordat ze in april bij NewForesight in dienst kwam ruim drie jaar als Strategy and Transformation Consultant bij Capgemini, waar ze betrokken was bij projecten waarin technologie wordt ingezet om systematische duurzaamheidsoplossingen te faciliteren. Engelsman studeerde onder meer aan de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht, waar ze een Master in Innovation Management behaalde. Ook heeft ze een diploma op het gebied van Europees recht (LLM). 

Bij NewForesight zet ze zich als Associate Consultant in voor een innovatief project gericht op de cacao-industrie. NewForesight toont zich enthousiast over de toegevoegde waarde van Engelsman: “Haar solide en complexe analyses, waarmee wordt vastgesteld welke criteria een impact hebben op investeringen in boeren binnen de cacao-industrie, zijn cruciaal in het behalen van het doel om duizenden boeren uit de armoede te helpen.” Daarnaast is Engelsman ook actief binnen diverse Service Delivery Model-duurzaamheidsprojecten, waarmee nieuwe concepten worden ontwikkeld om diensten te leveren aan kleinschalige landbouwers.

Rowena Achterkamp was voor haar aanstelling in maart bij NewForesight zo’n vijf jaar in dienst bij CSR Nederland, waar ze achtereenvolgens de rol vervulde van Webeditor, Project Officer International en Project Manager International. Als zodanig co-faciliteerde ze duurzame markttransformaties voor zowel de maritieme als chemische sector. Haar studie volgde ze aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze haar Master in International Relations and International Organization afrondde. In 2016 werd Achterkamp opgenomen in de ‘100 Dutch Young Leaders in Sustainability’ van full-service projectbureau Sustainable Motion (dit jaar staat met Guus ter Haar wederom een NewForesight-adviseur in de lijst).

Bij NewForesight werkt Achterkamp aan Organic Cotton Accelerator (OCA), een multi-stakeholder project dat streeft naar verduurzaming van de katoenindustrie. Hier heeft ze van de gedeelde visie binnen het project een platform voor collectieve actie gemaakt en geholpen een waardepropositie voor OCA te identificeren. “Vanuit een ondernemende instelling stelt ze de kritische vragen in alle projecten waar ze bij betrokken is daardoor in staat dingen vooruit te bewegen”, aldus NewForesight. 

Voordat Laurens Speelman in mei begon bij NewForesight, was hij zo’n negen maanden als Strategy Consultant in dienst bij de Amsterdamse managementconsultancy Spring Associates. De vier jaar daarvoor was hij bezig met zijn promotieonderzoek op het gebied van Faculty Engineering and the Enviromment, dat hij voltooide aan de University of Southampton. Hier haalde hij eerder al zijn Master in Complexity Science, nadat hij daarvoor ook al een Master Enviromental Science voltooide aan de Wageningen Universiteit.

Speelman vormt sinds kort “de kern van NewForesight analytische- en modelling-activiteiten, waarbij hij het grootste deel van de tijd werkt aan het Service Delivery Model”, aldus het adviesbureau. Hieraan wordt toegevoegd dat Speelman “snel complexe ideeën begrijpt, expert is op het gebied van big data analytics, en bijzonder getalenteerd is in het ontwerpen en programmeren van computersimulaties”. 

Jennifer Morton, Andrea Viviers en Eva SchoutenJennifer Morton is sinds november vorig jaar onderdeel van NewForesight en sinds juni in de rol van Analyst. Voorheen was ze onder meer werkzaam voor de Asia-Europe Foundation, eerst als stagiair en later als freelancer. Ze behaalde een Master in International Relations en is nog bezig met de Master Corporate Social Responsibility (Robert Gordon University). Morton vervult bij NewForesight een “centrale rol” in het OCA-project. Het strategische adviesbureau zegt daarover: “Haar innovatieve analyses van tipping points binnen duurzaamheidsmarkten en haar inzichten ten aanzien van de succesvoorwaarden voor duurzaamheids-partnerships zijn gebruikt als centrale bouwsteen binnen OCA’s sectorbrede visie voor het structureel transformeren van de organische katoensector.” 

Ook Andrea Viviers is sinds juni als Analyst actief bij NewForesight, nadat ze hier december vorig jaar als Junior Analyst in dienst kwam. Voor die tijd was ze onder meer stagiaire op het gebied van Sustainability, CSR en Compliance bij de Maastricht School of Management. Ze voltooide een Master Business Administration aan de TIAS School for Business and Society en een honoursdiploma in Forensic Accounting van de North-West University (Zuid-Afrika). Bij NewForesight is Viviers als Analyst betrokken bij meerdere duurzaamheidsoplossingen voor klanten die vooroplopen binnen de koffie-, cacao- en zeevruchtensectoren. “Andrea brengt energie bij elk project waar ze bij NewForesight aan werkt. Afkomstig uit Zuid-Afrika en met een achtergrond in antifraude-praktijken en compliance- en systeemdynamiek, is ze zeer gemotiveerd door iedere uitdaging waarbinnen een rol is weggelegd voor business integrity en het verzekeren van een eerlijke behandeling voor elke stakeholder binnen de waardeketen”, aldus NewForesight.

Eva Schouten, ten slotte, zet zich sinds februari in voor NewForesight. Voordat ze hier begon werkte ze onder meer zeven maanden als Content Creation Trainee voor De Upstarter en ruim twee jaar als Ranker voor Rank a Brand. Haar Master in International Development Studies behaalde ze aan de Universiteit Utrecht. Bij NewForesight – waar ze onder andere het zusterbedrijf SCOPEinsight ondersteunt – is ze actief via Thriving Coalitions, een full-service zakelijke dienstverlener. Als Communications Officer voor het OCA-project verzorgt ze zowel de interne als externe communicatie. Daarnaast ondersteunt ze de marketing- en communicatiestrategie en -implementatie en het opbouwen van de merkidentiteit van NewForesight. Het adviesbureau is blij met de versterking van Schouten en geeft aan: “Combineer enthousiasme over impact met een flinke dosis creativiteit en dan krijg je Eva. Ze zet marketing en communicatie in om de betekenis van NewForesight-projecten te vatten en bedenkt innovatieve manieren om onze boodschap over te brengen.”


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup