Ervaren zakenbankier verbindt zich als associate aan JBR

13 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De corporate finance en restructuring tak van JBR heeft een ervaren zakenbankier aan zijn team toegevoegd. Chimwemwe de Gaay Fortman heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van corporate finance, financial advisory, (re)structuring en projectmanagement.

Chimwemwe de Gaay Fortman heeft zich onlangs aangesloten bij JBR, een organisatieadviesbureau uit Zeist. De Gaay Fortman was hiervoor werkzaam bij Rabobank, waar ze de afgelopen negen jaar verschillende leidinggevende posities bekleedde. Het meest recent gaf zij in de rol van Managing Director leiding aan het team dat verantwoordelijk is voor het aanbod van restructuring diensten in de agrarische sector. Voor haar tijd bij Rabobank werkte De Gaay Fortman van 2000 tot 2004 als Investment Officer bij ontwikkelingsbank FMO. Ze begon haar loopbaan in 1995 als investment banking trainee bij ABN Amro.

Door zichzelf aan JBR Corporate Finance te verbinden als associate, wil De Gaay Fortman werkzaam blijven in de agrifood sector – een sector waar zij een groot deel van haar carrière doorgebracht en waar zij een grote passie voor heeft. “Mijn achtergrond in internationaal bankieren komt bij JBR uitstekend van pas. Zeker omdat ik veel ervaring heb in een van de sectoren waarin JBR zo sterk is: de agrifood business. Een branche waarin ik alle ontwikkelingen sinds jaar en dag op de voet volg. En inmiddels een groot netwerk heb opgebouwd”, vertelt ze.

Chimwemwe de Gaay Fortman - Associate bij JBR

Voor JBR is Food & Agri een van de grotere sectoren waarin het adviesbureau actief is. Het consultancybureau werkt verder voor klanten in de sectoren maritiem, offshore, energie, zorg en IT. JBR houdt zich in de agrifood sector vooral bezig met het adviseren over groeiscenario’s, fusies en herstructurering. Zo hielp het bureau het afgelopen jaar nog de twee innovatieve spelers Ojah en Dutch Sprouts aan nieuwe aandeelhouders. “Dankzij hun kapitaalinjectie kan de volgende stap naar groei worden worden ingezet”, aldus JBR.

De Gaay Fortman is inmiddels bijna twee maanden actief bij JBR – ze sloot zich medio april 2017 bij het bureau aan. Ze is direct aan de slag gegaan bij twee opdrachtgevers, vanwege het vertrouwelijke karakter kan ze niet vertellen voor welke bedrijven ze precies werkt, maar ze vertelt wel dat het om twee klanten in het food & agri landschap gaat. “Als onderdeel van multidisciplinaire teams ervaar ik hoeveel kennis hier wordt gedeeld. Dat inspireert en motiveert enorm. Het helpt me om het beste uit mezelf en anderen te halen en echt van waarde te zijn voor onze klanten”, vertelt zij ten slotte over haar eerste, positieve indruk van het werk bij JBR.