Consultants zamelen geld in voor MS-onderzoek tijdens Zuidas Run 2017

09 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 11 juni 2017 zal voor de negende keer de Zuidas Run plaatsvinden. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor onderzoek van het VUmc naar MS en zijn er twee verschillende parcoursen die door de deelnemers kunnen worden afgelegd. Ook is er weer een Kids Run.

De Zuidas Run werd in 2007 voor het eerst georganiseerd toen Accenture zich aan de Zuidas vestigde. De zakelijke dienstverlener kwam met het idee om een sociaal evenement voor de Zuidas te organiseren en dertien andere organisaties sloten zich aan bij dit initiatief, waarmee geld wordt ingezameld voor een goed doel. Sinds de eerste editie keert het sportevenement ieder jaar terug.

Onder de deelnemers aan de Zuidas Run bevinden zich vooral veel medewerkers, relaties en klanten van bedrijven op de Zuidas, maar ook werknemers van elders gevestigde bedrijven kunnen zich aanmelden voor de Run. Naast het inzamelen van geld voor een goed doel, is een ander belangrijk doel van het evenement om bij te dragen aan het gemeenschapsgevoel op de Zuidas. De organisatoren zeggen een gezonde en sociale omgeving te willen creëren voor iedereen die zichzelf als onderdeel van de Zuidas ziet.

Dit jaar zamelen de lopers geld in voor het VUmc onderzoeksprogramma ‘Train the MS Brain’, waarin wordt gekeken naar de mogelijkheid om de effecten van MS* tegen te gaan door middel van lichamelijke oefening en cognitieve training. Namens iedere deelnemer die zich registreert wordt €5 overgemaakt naar dit project. Daarnaast kunnen de deelnemers zich laten sponsoren om zo nog meer geld op te halen. 

Zuidasrun 2017

10EM en Urban Run

Dit jaar zijn er twee verschillende Runs waarvoor de (volwassen) deelnemers zich kunnen aanmelden. Bij de 10EM - oftewel 10 Engelse mijl – leggen de lopers 16,1 kilometer af over een parcours dat voor een deel langs de Amstel loopt en begint en eindigt bij de Zuidas. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst de Urban Run, die de deelnemers onder, door, over en langs de bekende Zuidas-gebouwen leidt. De Urban Run is ongeveer 4EM lang (circa 6,5 km) en komt in de plaats van de kortere afstand van de Zuidas Run. Ook hebben kinderen weer de mogelijkheid mee te doen met de speciaal georganiseerde Kids Run. 

Deelnemers kunnen zich individueel of per team (minimaal 3 en maximaal 5 personen) inschrijven. De consultancybranche is doorgaans goed vertegenwoordigd tijdens het evenement. Over dit jaar zijn er nog geen exacte cijfers bekend, maar in 2016 was 53% van de deelnemers werkzaam als consultant en in 2015 liepen er meer dan 450 consultants mee met de Run. 

‘Gold Partners’ van de Zuidas Run 2017 zijn Accenture, VUmc en World Trade Centre Amsterdam. BAM, Complott, Crowne Plaza, CompaNanny, Runners World en Skipp hebben zich als ‘Silver Partners’ verbonden aan het evenement.

Op 18 mei werd er ook al flink over de Zuidas gerend tijdens de Hakken & Pakken Run (ook Suits & Stilettos Run genoemd). Tijdens dit opwarmertje voor de Zuidas Run sprinten ‘Zuidassers’ in pak of op hakken over het Gustav Mahlerplein.

* MS (Multiple Sclerose) is een aandoening die de zenuwen in de hersenen en hersenstam aantast, wat leidt tot neurologische uitval. Dit kan uiteenlopende klachten tot gevolg hebben van onder meer oogklachten en sensorische klachten tot cognitieve stoornissen, incontinentie en moeilijkheden met spreken.