Helft van Zuidas Run 2016 deelnemers werkt als consultant

09 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Zondag 12 juni vindt voor de achtste keer de Zuidas Run plaats. Tijdens de Business Run nemen professionals uit de Accountancy, Consultancy, Finance, Non-Profit en Real Estate het tegen elkaar op in verschillende loopprogramma’s. De consultancybranche is net als afgelopen jaren goed vertegenwoordigd – maar liefst 53% van de deelnemers is consultant.

In 2007, toen Accenture naar de Zuidas verhuisde, werd de eerste editie van de Zuidas Run georganiseerd. Accenture realiseerde samen met dertien andere organisaties een social sportevenement voor alle medewerkers van de bedrijven, evenals hun relaties en klanten. Na die eerste editie is de Zuidas Run ieder jaar teruggekeerd, met een lustrum in 2013, een zesde editie in 2014 en ook afgelopen jaar werd het hardloopevent gehouden – toen liepen er maar liefst 450 consultants mee in de verschillende afstanden. 

Helft van Zuidas Run 2016 deelnemers werkt als consultant

In 2016 is het tijd voor de achtste editie van de Zuidas Run. In de aanloop naar de jaarlijkse business run vond afgelopen maand al de Hakken & Pakken Run plaats, waarbij professionals in werkkleding een sprintwedstrijdje hielden. Zondag 12 juni vindt het hardloopevenement weer plaats, georganiseerd door onder meer Accenture en WTC Amsterdam. De deelnemers zijn dit jaar afkomstig van ruim 230+ verschillende bedrijven, en kunnen kiezen uit drie verschillende loopprogramma’s. Teams en individuele lopers kunnen zich inschrijven voor de 10EM (Engelse Mijl), 4EM of de 5 X 2EM Estafette Run. 

Battle of Professions
Om de deelnemers op te zwepen is een cruciaal thema van het hardloopevenement de ‘Battle of Professions’. De organisatie houdt de resultaten bij van de verschillende deelnemers, teams, en verschillende branches in de zakelijk dienstverlening. Uit een eerste inventarisatie van de deelnemers aan de strijd der beroepsgroepen blijkt dat de consultants ver in de meerderheid zijn. Maar liefst 53% van de deelnemers is werkzaam in de consultancybranche. Daarna vormen de financiële professionals de grootste groep, met 22% van de deelnemers. Vooral Seniors en Mediors doen mee, met respectievelijk 26% en 29%. Het managementniveau is goed voor 11% van de deelnemers.

Net als voorgaande jaren steunt de Zuidas Run een goed doel. Met de Business Run wordt dit jaar geld ingezameld voor het VUmc, dat dit geld zal gebruiken voor onderzoek naar kinderkanker. Van iedere inschrijving wordt €5 geschonken aan het academisch medisch centrum.