Verzekeringsspecialist Ensur breidt team uit met drie professionals

09 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Ensur, een verzekeringsspecialist actief in de Benelux, heeft de afgelopen maanden zijn team versterkt met Nele Vanbiervliet, hiervoor Managing Director bij Computer Science Corporation (CSC), Pieter Oversteyns, voormalig Managing Director bij Accenture en Machiel Luxem, voormalig consultant bij CSC.

Opgericht in 2014 en met vijftien professionals in dienst, is Ensur een consultancybureau dat advies en expertise levert aan uitsluitend verzekeringsmaatschappijen. Het bureau, dat onder leiding staat van een vijfkoppig partnerteam – Reinold Vanhevel, Peter Knaepkens, Niki Serruys, Moustapha Kharbouch en Stephan Podevyn – richt zich met zijn dienstenportfolio op vier focusgebieden: Transformaties & Reorganisaties, Procesoptimalisaties, Distributiestrategie, Risk & Compliance.

In een interview begin vorig jaar spraken de partners hun groeiambities voor de komende jaren uit, waarin Ensur nog meer verzekeraars wil bijstaan, zowel in België als in de buurlanden. “Onze deur staat open voor gemotiveerde medewerkers met ervaring in verzekeringen”, gaven ze toen aan. In lijn met die ambitie heeft het adviesbureau de afgelopen maanden verschillende professionals aan het team toegevoegd.

Allereerst ervaren professionals Nele Vanbiervliet en Pieter Oversteyns. Met de twee adviseurs, die jarenlange ervaring en kennis hebben opgebouwd binnen de verzekeringsbranche, kan Ensur haar opdrachtgevers in de sector nog beter ondersteunen bij de diverse transities waarmee de branche de komende jaren te maken krijgt. Ook adviseur Machiel Luxem is toegevoegd aan het team, dat inmiddels bestaat uit achttien professionals.

Nele Vanbiervliet, Pieter Oversteyns, Machiel Luxem - Ensur

Pieter Oversteyns heeft zich begin dit jaar als Associate verbonden aan Ensur. Oversteyns heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van management consulting en business process management. Hij werkte meer dan twintig jaar bij consultancybureau Accenture, waar hij tot voor kort de rol van Managing Director Financial Services Insurance vervulde. Gedurende zijn lange loopbaan binnen de verzekeringsbranche was hij betrokken bij meerdere grote transformaties bij top-10 Benelux verzekeraars. Oversteyns heeft ruime ervaring op het gebied van digitalisering en innovatie, en specifieke kennis over onderwerpen als Internet of Things, multi-channel distributie en Big Data & Analytics.

Machiel Luxem is in maart bij Ensur gestart als Financial Services Consultant. Luxem heeft als business consultant bij CSC, een van de grootste ICT dienstverleners ter wereld en een van de klanten van Ensur, ruim twee jaar ervaring opgedaan binnen de verzekeringsbranche. Hij vervulde onder meer de rol van business analist bij een ‘greenfield’ project waar hij verzekeringskennis opdeed binnen zowel het Life als Non-life segment. Daarnaast heeft hij ervaring in het leiden van kleine teams. Luxem behaalde een Master in Business Engineering aan de Universiteit van Antwerpen.

Nele Vanbiervliet is aangetrokken als Associate, met een focus op programma- en projectmanagement. Vanbiervliet heeft meer dan tien jaar ervaring in management consulting en change management. De afgelopen acht jaar was Vanbiervliet werkzaam bij ICT dienstverlener CSC, waar zij de rol van Managing Director vervulde. In de drie jaren ervoor was ze actief als Internal Auditor bij de levensverzekeringspraktijk van Delta Lloyd en werkte ze enkele jaren als Employee Benefits Consultant bij Akkermans.