Roberto Nieves versterkt FiSer Consulting als Transformation Consultant

31 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

FiSer Consulting heeft Roberto Nieves aangetrokken als Transformation Consultant. Nieves is afkomstig van Minsait, onderdeel van IT outsourcing organisatie Indra en werkte voorheen als Senior Associate bij PwC.

Roberto Nieves is een ervaren consultant met veel expertise in het implementeren van risk management en kostenreductieprogramma’s binnen de financiële sector. Hij heeft meer dan vijf jaar ervaring als management consultant en heeft bij grote financiële instellingen* leiding gegeven aan veranderprogramma’s. Hij richt zich onder meer op het gebied van change/project management, finance, strategy en risk management.

In zijn meest recente rol was Nieves in Mexico werkzaam als Associate Management Consultant bij Minsait, een grote adviesorganisatie gespecialiseerd in digital advisory en onderdeel van Indra, een wereldwijde IT outsourcing partij actief in meer dan 45 landen. In de periode daarvoor was hij, ook in Mexico, ruim twee jaar werkzaam als Senior Associate bij Big Four kantoor PwC. Daar richtte hij zich op strategic planning en finance voor financiële instellingen in Latijns-Amerika en deed hij ervaring op in onder andere cost distribution, anti-money laundering compliance en financiële modellen. Van 2011-2013 was Nieves als Senior Consultant werkzaam voor Management Solutions, een wereldwijde zakelijk dienstverlener gespecialiseerd in risk consultancy.

Nieves behaalde een Bachelor in Finance & Accounting aan de Universidad de las Americas Puebla en een MBA aan de Nyenrode Business Universiteit. Ook volgde hij trainingen in Money & Banking aan Columbia University en in Computational Investing aan het Georgia Institute of Technology.Roberto Nieves - FiSer Consulting

Begin mei heeft Roberto Nieves gekozen voor een nieuwe uitdaging bij FiSer Consulting. Het consultancybureau werd in 2015 opgericht door Mischa Wesdorp en Dirk Worm en richt zich op verandermanagement binnen de financiële dienstverlening, en dan vooral op het banking en verzekeringen segment.

Nieves is aangesteld als Transformation Consultant. In lijn met die versterking wil het boutique adviesbureau de komende jaren zowel uitgroeien tot een erkende speler in het veld als zich richten op verdere groei en internationale uitbreiding. In maart van dit jaar werd het team van FiSer al uitgebreid met twee nieuwe consultants: Paul Nielsen (Senior Consultant) en Constanza Diaz (Junior Consultant). Het team (7) bestaat verder uit Evelina Lemmers (Operations & Marketing Manager) en Martin Smith (Associate Consultant).

* Gedurende zijn loopbaan heeft Nieves onder meer gewerkt voor organisaties als Santander Bank, Deutsche Bank, Scotiabank, Citibank (Citibanamex), Banorte Bank en BBVA Bancomer Bank.