Twee nieuwe consultants voor boetiek adviesbureau FiSer Consulting

31 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

FiSer Consulting, een boutique adviesbureau uit Amsterdam, heeft in de afgelopen maanden twee nieuwe consultants aan zijn team toegevoegd: Paul Nielsen is benoemd als Senior Consultant en Constanza Díaz versterkt de gelederen als Junior Consultant. 

Paul Nielsen is een ervaren consultant en gespecialiseerd in programma- en projectmanagement. Nielsen heeft meer dan vijftien jaar ervaring binnen uiteenlopende segmenten van de financial services sector, waaronder Credit Risk, Asset Securitisation, Internal Audit, Retail Banking, Investment Banking, Accounting, IT en FMCG.

Nadat hij zijn carrière was gestart als Business Analyst bij Deutsche Bank in Londen, was Nielsen vijf jaar lang werkzaam in de bankensector, waaronder voor ABN Amro, Royal Bank of Scotland (RBS) en Northern Trust. In 2005 maakte hij de overstap naar de adviesbranche, toen hij zich aansloot bij Avantage Capita, een Brits consultancybureau gericht op de financiële sector. Na twee jaar verhuisde Nielsen naar Zuid-Afrika, waar hij voor het grootste deel van de afgelopen acht jaar werkte voor Brandhouse, een leverancier van alcoholische dranken. Ook werkte hij een periode voor Maitland, een van oorsprong Luxemburgse vermogensbeheerder.

Paul Nielsen en Constanza Diaz - Fiser ConsultingIn zijn loopbaan heeft Nielsen aanzienlijke projectmanagement ervaring opgedaan, van ontwerp tot implementatie. Daarnaast heeft hij diepgaande kennis van Basel II, Solvency II en Sarbanes-Oxley, evenals een breed begrip van de regelgevingen FACTA, CRS en MIFID.

Bij FiSer Consulting, een adviesbureau dat een jaar geleden werd opgericht door Mischa Wesdorp en Dirk Worm, is Nielsen onlangs benoemd tot Senior Consultant. “Paul is bedreven in het onderhouden en opbouwen van relaties, heeft sterke communicatieve en teamwork vaardigheden en kan zich snel aanpassen aan veranderende omgevingen. Hij brengt altijd eerst het grote plaatje in kaart voordat hij zijn aanpak bepaalt”, aldus medeoprichter Wesdorp over de nieuwe aanwinst.  

Ook Constanza Díaz heeft zich recentelijk aangesloten bij FiSer Consulting als Junior Consultant. Hiervoor deed zij drie jaar management consulting ervaring op bij Montblanc Consulting, een consultancybureau uit Chili dat in 2008 werd opgericht door twee voormalige Directors van Booz Allen Hamilton. Vanuit haar verschillende adviesrollen heeft ze onder meer ervaring opgedaan op het gebied van Business Development, Risk Management, Project Evaluation en Strategic Planning. Daarbij lag de focus op verschillende industrieën waaronder de financiële dienstverlening, retail, nutssector, papierindustrie en de verzekeringsbranche.

Worm zegt over de benoeming van Díaz: “Constanza is een doorgewinterde consultant. Ze werkt nauwkeurig, weet hoe ze problemen in kaart moet brengen en hoe ze actief naar oplossingen moet zoeken. Bovendien is ze goed in het opbouwen van relaties en een echte teamspeler.”