Vier nieuwe professionals voor lean specialist 12Mprove

22 mei 2017 Consultancy.nl

12Mprove heeft de afgelopen maanden haar team uitgebreid met vier nieuwe medewerkers: Jacob van der Wal en Jacco van Lubeck sloten zich aan als Senior Lean Consultant en Trainer, Shiffai Karamat Ali neemt marketing en communicatie onder zijn hoede, terwijl Kimberley Haasbeek aan de slag is gegaan als Office Manager.

Jacob van der Wal is een ervaren professional op het gebied van organisatieontwikkeling en Lean Six Sigma. Van der Wal werkte hiervoor voor Fente Consulting Network als trainer en adviseur op het gebied van zelforganisatie en Lean Six Sigma, en was daarvoor in soortgelijke functies actief bij UNC Plus Delta (~2,5 jaar) en Blom Consultancy (ruim 5,5 jaar), een adviesbureau dat zich specialiseert op het gebied van implementaties van verbetermethodieken Monozukuri en Lean. Eerder was Van der Wal in verschillende adviesfuncties actief voor SNS Reaal en werkte hij voor een periode van zes jaar voor Rubicon – een adviesbureau gericht op organisatiedynamiek.

Na het afronden van zijn studie Bedrijfsvoering voor Technici aan de NHL Hogeschool startte Van der Wal in 1985 zijn carrière bij Ballast Nedam en werkte daarna een jaar voor Euroconsult Mott MacDonald in Botswana. Ondertussen studeerde hij verder, en behaalde in 1992 een Master in Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Later in zijn carrière rondde hij verschillende postacademische opleidingen af aan onder meer de KU Leuven en Universiteit Utrecht.

Jacob van der Wal en Jacco van Lubeck - 12Mprove

Jacco van Lubeck is een ervaren manager, afkomstig uit de horecasector. Bijna het hele afgelopen decennium was Van Lubeck werkzaam voor Starwood Hotels & Resorts, waarvan de laatste ruim anderhalf jaar als Director of Operational Innovation Benelux. Daarvoor werkte Van Lubeck ruim zes jaar voor Hotel Pulitzer Amsterdam als Human Resources directeur. In het begin van zijn carrière werkte Van Lubeck voor een horeca recruiter en was hij twee jaar consulent bij Koninklijk Horeca Nederland, de grootste horeca-brancheorganisatie van Nederland. Hij studeerde in 1997 af van zijn Bachelor in Human Resource Management aan de Christelijke Hogeschool Windesheim.

In zijn tijd bij Starwood heeft Van Lubeck zijn eerste ervaringen met Lean opgedaan. In 2006 kreeg hij de mogelijkheid om zijn Green Belt in Lean Six Sigma te halen en ongeveer twee jaar later nam Van Lubeck zijn Black Belt certificaat in ontvangst. Hij werd al snel verantwoordelijk voor het proces-verbeterprogramma ‘Operational Innovation’, waarin hij onder meer de pricipes van Lean en creative thinking implementeerde in de organisatie.

12Mprove

Zowel Van der Wal als Van Lubeck zijn onlangs als Senior Lean Consultant en Trainer begonnen bij 12Mprove. 12Mprove is een specialist op het gebied van verbeterprocessen en biedt onder meer adviesdiensten en trainingen aan op het gebied van Lean Six Sigma en Scrum. Van der Wal, die naar eigen zeggen het liefst “met zijn voeten in de blubber” staat, vertelt over zijn nieuwe functie bij 12Mprove: “Mijn rol is vooral die van facilitator, dan trainer/coach en pas in de laatste plaats expert. Ik help bedrijven zelf aan de slag te gaan met Continu Verbeteren.”

Van Lubeck vertelt op zijn beurt: “Met een achtergrond en veel werkervaring in de hotellerie weet ik als geen ander wat het betekent om de klant centraal te stellen, niet voor niets gast genoemd in deze branche. Alle theoretische modellen in ogenschouw genomen gaat het uiteindelijk om wat de klant van je service of product vindt en hoe deze beoordeeld wordt. Daarnaast is mijn werkwijze dat oplossingen vanuit de teams zelf aangedragen moeten worden om ook daadwerkelijk kans van slagen te hebben.”

Stafbenoemingen
Van Lubeck en Van der Wal zijn niet de enige twee professionals die zich de afgelopen periode bij het adviesbureau hebben aangesloten. 12Mprove heeft zich verder versterkt met Kimberley Haasbeek, die de rol van Office Manager op zich heeft genomen, en Shiffai Karamat Ali, die is gestart als Content Marketeer.

Kimberley Haasbeek en Shiffai Karamat Ali - 12Mprove

Haasbeek heeft sinds haar afstuderen in 2013 verschillende staffuncties bekleedt bij een diverse verzameling bedrijven. De afgelopen anderhalf jaar was zij werkzaam als Project Manager voor evenementenbureau Management Events, waarvan de laatste acht maanden als Team Manager van de andere Nederlandse Projectmanagers. Over haar keuze voor 12Mprove vertelt Haasbeek: “Organiseren is mijn passie. Ik krijg er energie van om meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en sta graag in contact met mensen. In deze functie ben ik daardoor helemaal op mijn plek. Bij 12Mprove werk ik samen met alleen maar positief ingestelde collega’s, die zich vol passie en energie inzetten.”

Karamat Ali heeft tijdens en na zijn studie Communicatie aan de Hogeschool INHOLLAND marketing- en salesfuncties bekleed bij verschillende bedrijven, waaronder drie jaar bij Hugo Boss. Voor hij zich bij 12Mprove aansloot was hij werkzaam als Junior Online Marketeer bij detacheerder DIT Personeel. “Als content marketeer is het mijn doel om 12Mprove op de juiste manier online zichtbaar te maken. Op verschillende plekken online – Google, Facebook, LinkedIn etc. – met toffe, leuke, inspirerende, leerzame en misschien een tikkeltje brutale content”, legt hij zijn functie uit.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup