Gerwin Woelders versterkt bancaire team van IG&H Consulting

10 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IG&H Consulting & Interim heeft Gerwin Woelders aangesteld als Managing Consultant voor de bancaire sector. In zijn nieuwe rol gaat hij zich bezighouden met IT- en organisatietransformatie binnen de financiële wereld. In deze transformaties spelen de medewerkers en de klant een centrale rol.

Gerwin Woelders (39) heeft bijna twintig jaar ervaring in het realiseren van IT- en organisatieveranderingen bij de Rijksoverheid en in de financiële sector. De afgelopen jaren was hij verbonden aan Everest, een leverancier (onderdeel van Total Specific Solutions) van business engineering en IT-oplossingen aan partijen in de financiële dienstverlening en publieke sector. Tegelijkertijd was hij ruim een jaar actief als interim projectmanager bij grootbank ABN Amro. Daarvoor werkte Woelders tien jaar voor de centrale overheid, waarvan zo’n zeven jaar als innovatieadviseur IT voor het Ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Per 1 april 2017 heeft Woelders zich verbonden aan IG&H Consulting & Interim, een adviesbureau met ruim 120 adviseurs actief in de retail, gezondheidszorg en financiële dienstverlening. De adviseur versterkt laatstgenoemde tak, en gaat zich vooral richten op de bankensector. 

Gerwin Woelders - IG&H Consulting & Interim

Voor IG&H is Woelders een goede bekende – in zijn rol bij ABN Amro (2015-2016) was hij nauw betrokken bij het project HANDIG!, een initiatief van IG&H Consulting om het aanvraagproces van een hypotheek te vereenvoudigen en rentewijzigingen automatisch af te handelen. ABN Amro neemt, net als de twee overige grootbanken ING en Rabobank, deel aan de pilot. Overige partijen die hun steun hebben uitgesproken aan het innovatieve concept zijn onder meer bijBouwe (opgericht door voormalig IG&H partner Bouwe Kuik), Florius, De Hypotheker en de AFM.

“Door de open houding en welwillendheid van IG&H om projecten gezamenlijk succesvol te maken, heb ik het besluit genomen om de overstap te maken”, aldus Woelders. Naast zijn advies werkzaamheden geeft Woelders colleges aan ’s lands bekendste particuliere universiteit, Nyenrode Business Universiteit.

Uit recente data van IG&H Financial Services blijkt dat de Nederlandse hypotheekmarkt voor het eerst sinds 2008 een omzetniveau heeft bereikt van meer dan €80 miljard. Op het dieptepunt in 2013 was de markt goed voor slechts €37 miljard.