Energyprofs implementeert Online Academy met Studytube

05 april 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind maart is Energyprofs, een consultancy organisatie gespecialiseerd in de energie- en nutsmarkt, live gegaan met het online medewerker ontwikkelplatform Studytube. Zes vragen aan Sjoerd Ankersmit, directeur van Energyprofs, over de samenwerking met het initiatief.

Waarom een online Academy?

Wij besteden binnen Energyprofs veel aandacht aan de ontwikkeling van onze mensen en daar hoort een behoorlijke hoeveelheid trainingen bij. Omdat deze trainingen voornamelijk naast het werk in de avonden gegeven worden nam de belasting voor onze mensen behoorlijk toe. Wij waren op zoek naar een middel om een juiste work-life balance te bewaren, waarbij we tegelijkertijd wel tegemoetkomen aan de ontwikkelbehoefte van onze mensen en de organisatie. Met onze Online Academy heeft een medewerker toegang tot bijna 200 opleidingen waaruit we binnen 9 leerlijnen een selectie hebben gemaakt van circa 35 trainingen die wij voor iedereen relevant vinden. Dit geeft invulling aan de ambitie van onze mensen om veel te leren, maar zorgt er ook voor dat ze dat op eigen tempo en wanneer het hen uit komt kunnen doen. 

Hoe houd je nu bij wie welke training heeft gevolgd?

Met het Learning Management Systeem van Studytube is dat zeer eenvoudig. Je kunt in het LMS exact volgen wie welke trainingen heeft gevolgd en of doelstellingen behaald zijn. Binnen onze evaluatiecyclus met medewerkers is het eenvoudig om een trainingsaanbod op maat aan een medewerker te koppelen en daar eventueel deadlines aan te hangen. Zo hebben we een perfect overzicht van de ontwikkeling van onze mensen.

Krijgen mensen ook een certificaat van de trainingen?

Jazeker, mensen ontvangen van elke training een certificaat. Wel is het zo dat voor trainingen waarvoor een officiële certificeringsinstantie is, bijvoorbeeld VCA of PRINCE2, dat ze daarvoor extern examen doen. Dat is overigens vrij eenvoudig online in te plannen op een moment dat het hen uit komt.Studytube: meet dan 180 online trainingen

Is online leren de toekomst?

Online leren alleen niet! Als we kijken naar de behoeftes van de generatie junior consultants, dan zie je dat die in ons oude denken bijna tegengesteld zijn. Ze willen zich heel graag snel ontwikkelen en veel leren, maar willen ook een goede work-life balance met voldoende tijd voor sporten en hun sociale leven. Dat zorgt ervoor dat onze oude opleidingsmethode, mensen na werktijd bij elkaar in een klas zetten niet meer past. We gingen dus op zoek naar een manier om aan beide behoeftes tegemoet te komen. Daarbij moet de online omgeving een deel van de klassikale trainingen overnemen, maar vooral ook een aanvulling zijn op het aanbod. Een aantal trainingen zullen we dus blended gaan aanbieden, een deel online en een deel klassikaal. Daarmee besparen we onze mensen veel reistijd en trainingsavonden, terwijl het resultaat gelijk blijft. Dus, is online leren de toekomst? Ja, in combinatie met klassikale training is het DE oplossing. 

Is er voldoende aanbod op Studytube?

Op dit moment zijn er zo’n kleine 200 online trainingen beschikbaar en ruim 16.000 klassikale trainingen. Ongeveer de helft van de online trainingen en een groot aantal klassikale trainingen kan voor onze mensen relevant zijn. Daarnaast hebben we met de auteurstool van Studytube onze eigen ‘onboarding’ training ontwikkeld en zullen we in de toekomst nog een aantal interne trainingen ontwikkelen. Voorlopig kunnen we dus nog wel even vooruit. We zien het trainingsaanbod op Studytube echter dagelijks groeien. Volgens Homam Karimi, CEO van Studytube, geeft Studytube organisaties groot en klein de eenvoudigste manier om een lerende organisatie vorm te geven. Energyprofs heeft dan ook alle vertrouwen in de samenwerking met Studytube! 

Vergroot Energyprofs hiermee de aantrekkingskracht op jong talent?

Ik ben ervan overtuigd dat dat zo is. We zijn natuurlijk in de eerste plaats een fantastisch leuk bedrijf om bij te werken, maar deze uitbreiding op ons aanbod zal zeker mensen aantrekken. En dat is maar goed ook, want het aantal klantopdrachten blijft hard groeien, dus we zijn continu op zoek naar toppers met een afgeronde master!