ICT bemiddelaar Between verdrievoudigt bruto omzet in drie jaar tijd

04 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Between, specialist in bemiddeling van ICT-professionals, heeft zijn bruto omzet de afgelopen drie jaar bijna zien verdrievoudigen. Rein Buijtelaar: “Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid naar zowel de professional als naar de klant onderscheidt Between van de overige aanbieders in onze markt.”

Between is een zakelijk dienstverlener die is opgericht in 2000 en die ICT-professionals bemiddelt. Het bedrijf, dat gevestigd is in Amsterdam, werkt met name voor grote opdrachtgevers – klanten zijn overheidsinstanties, AEX/AMX bedrijven, multinationals en MKB+ ondernemingen. 

Een analyse van de financiële resultaten van Between toont aan dat het bedrijf sinds 2013 een explosieve groei kent. In het jaar waarin de economie de eerste tekenen van herstel van de financiële crisis vertoonde, boekte Between een bruto omzetgroei van maar liefst 61% naar een totale bruto omzet van €81 miljoen. In 2015 groeide de bruto omzet van Between verder met nog eens 25%. Vorig jaar namen de totale inkomsten met meer dan 40% toe, waardoor de dienstverlener nu tegen de €150 miljoen bruto omzet aan zit. 

De groei van de afgelopen jaren is volgens Rein Buijtelaar, algemeen directeur van Between, voor een groot deel te verklaren doordat het bedrijf zich gecommitteerd heeft aan zijn lange termijnvisie en benadering – die volgens Buijtelaar uniek is in de markt. “Onze missie is het streven naar maximale transparantie in de markt tussen professionals en grote publieke en private organisaties, waarbij we altijd voor de juiste kandidaat tegen competitieve tarieven gaan ongeacht waar de kandidaat vandaan komt”, aldus de directeur. 

Omzet van ICT bemiddelaar Between

Hij vervolgt: “Daarnaast houden we vast aan onze visie om altijd te kiezen voor totale marktontsluiting voor onze opdrachtgevers met gelijke kansen voor iedereen.” Dit in tegenstelling tot sommige uitzenders die vaak slechts een beperkt aantal leveranciers laten aansluiten en meer gebruik maken van exclusieve overeenkomsten. 

De benadering van de intermediair wordt volgens hem gekenmerkt door betrokkenheid naar zowel opdrachtgevers (“we investeren veel energie in relatiebeheer, waarmee inzicht wordt verkregen in de werkcultuur, kennis, kunde en DNA bij onze opdrachtgevers”) als tijdelijke professionals (“we begeleiden ons talent bij alles wat ze tegenkomen”). Dit doet de dienstverlener op een onafhankelijke en proactieve manier, waarbij kwaliteit centraal staat, aldus de topman.

Op basis van deze benadering heeft Between in de afgelopen jaren verschillende grote contracten binnengehaald, met name in de overheidssector. Zo won de dienstverlener in 2015 een grote mantelovereenkomsten bij onder meer Rijkswaterstaat en Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), en begin dit jaar nog werd de intermediair door de Raad voor de Rechtspraak verkozen tot voorkeursleverancier voor IT-functies.

Afgelopen jaar werd Between door Het Financieele Dagblad (FD) uitgeroepen tot een FD Gazelle – een erkenning voor het feit dat de dienstverlener behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland.