Jorrit Thijsse verruilt Atos Consulting voor Analytics tak van IG&H

28 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jorrit Thijsse heeft de overstap gemaakt van Atos Consulting naar branchegenoot IG&H Consulting & Interim, waar hij de Analytics praktijk versterkt. Thijsse gaat zijn kennis en ervaring met name inzetten bij de grote Retail klanten van het Utrechtse consultancybureau. 

Nadat hij in 2006 zijn studie Mechanical Engineering aan de TU Eindhoven had afgerond, startte Jorrit Thijsse (36) zijn carrière bij ASML. Bij de semiconductor fabrikant werkte hij zes jaar lang op het snijvlak van engineering, projectmanagement en interne consultancy. Vervolgens maakte hij de overstap naar Atos Consulting, waar hij aan de slag ging als Senior Business Consultant en later promoveerde naar de rol van Executive Business Consultant. In zijn eerste jaren bij het bureau – de management consulting tak van IT-dienstverlener Atos – focuste hij zich op projecten in de sectoren Retail, Transport en Industrie. De laatste jaren specialiseerde Thijsse zich op digitale transformatie projecten in diverse sectoren. 

Medio maart is Thijsse in dienst getreden bij IG&H Consulting & Interim, een bureau uit Utrecht met zo’n 120 professionals actief in de sectoren finance, healthcare en retail. Hij gaat zich vooral richten op opdrachtgevers in de retail en FMCG branche. “Bij IG&H vind ik de combinatie van uitstekende sector- en inhoudelijke kennis, wat essentieel is om waardevolle inzichten te creëren voor onze klanten”, aldus Thijsse over zijn keuze voor IG&H.

Jorrit Thijsse - IG&H

Analytics voor de retailsector

“Ik zal me vooral gaan richten op analytics voor de retailsector”, zegt Thijsse. IG&H Consulting & Interim helpt klanten door onder meer big data, proces mining en analytics solutions in te zetten, waarmee opdrachtgevers strategische inzichten krijgen, die hen helpen slimmere keuzes te maken. Het bureau speelt ook een rol bij de executie van plannen en bij de overdracht naar klanten, “wij onderscheiden ons in het ontwikkelen van de capaciteit van klanten dit ook zelf te doen”, aldus Thijsse.

De Retail praktijk van IG&H is de afgelopen jaren sterk gegroeid, aangejaagd door een toenemende vraag naar zijn diensten. Eerder dit jaar voegde de afdeling al drie nieuwe consultants aan het team toe (Erik Aaftink, Joris de Bruin en Sjoerd Norden) en vorig jaar werden onder meer Timothy Prescott, Bart van Eijden en Joost Verver aan de gelederen toegevoegd.

Verandering landschap

De Nederlandse retailsector bevindt zich anno 2017 in een snel veranderend speelveld. Volgens McKinsey & Company kunnen er tot wel 130.000 voltijdbanen verloren gaan als de branche niet tijdig inspeelt op de verschillende grote trends, waaronder automatisering en buitenlandse concurrentie. Een van de belangrijkste manieren voor retailers om de digitalisering in de sector te omarmen is door hun omnichannel aanbod te verbeteren – een gebied waarmee nog veel Nederlandse retailers worstelen blijkt uit onderzoek van Deloitte.