De voordelen van cloud technologie voor zakelijke dienstverleners

17 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Neil Davidson, Vice President of Enterprises bij Deltek, was recent te gast bij ‘The Business Debate’ om te praten over de voordelen die cloud technologie biedt aan zakelijke dienstverleners. 

In het interview met business journalist Angela Corpe benadrukt Davidson dat er verschillende trends zijn die de markt voor zakelijke dienstverlening onder druk zetten om hun innovatieprocessen te versnellen. Klanten vragen om een steeds hogere kwaliteit en minder risico bij de projecten waarvoor zij dienstverleners inhuren, terwijl tegelijkertijd jonge talenten (millennials) steeds minder bereid zijn om te werken met verouderde bedrijfssystemen met het oog op hun gebruikerservaring en design. Voor beide doelgroepen geldt dan ook dat het innoveren van systemen en IT-infrastructuur van cruciaal belang is. 

“In deze concurrerende sector is flexibiliteit essentieel om overeind te blijven. Zakelijke dienstverleners moeten om aan de verwachtingen van de klant te voldoen snel inspelen op opkomende trends en ontwikkelingen binnen de markt”, aldus Davidson. Een van de manieren om dit te realiseren is door te migreren naar een op de cloud gebaseerde infrastructuur. “Werken in de cloud geeft zowel klanten als personeel een betere gebruikerservaring, en maakt tegelijkertijd een hoger niveau van flexibiliteit mogelijk.” Een op de cloud gebaseerde infrastructuur biedt bovendien een reeks aan voordelen voor werknemers en de productiviteit, die zakelijke dienstverleners in staat stelt om “de war for talent te winnen”, terwijl deze ook extra beveiliging biedt tegen cyberrisico’s, vertelt Davidson in het 5-minuten durende interview.

In het verleden zijn zakelijke dienstverleners vaak terughoudend geweest om te migreren naar de cloud, omdat zij bang waren dat de kosten de pan uit zouden rijzen. In het interview legt Davidson uit dat het potentiële rendement voor wat betreft financiën, bedrijfsefficiëntie en het toekomstperspectief exponentieel is. “De ROI is aantrekkelijk. Het inzetten van een cloud-based systeem kan twee keer zoveel rendement opleveren als een traditionele lokale server.”

Hij voegt toe: “Door over te stappen op Enterprise Resource Planning (ERP) software in de cloud en door de kansen die digitale transformatie biedt te omarmen, kunnen zakelijke dienstverleners flexibiliteit realiseren en zichzelf onderscheiden van de concurrentie.”