Innopay contentpartner van Digital Transactions congres 2017

03 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 7 maart vindt de 2017-editie van het Digital Transactions congres plaats. Innopay is als contentpartner verbonden aan de dag, en levert ook de dagvoorzitter en twee sprekers. 

Sinds 2007 voorziet het Digital Transactions congres, voorheen bekend als het Online Betaal Congres, experts binnen het payments domein van de nieuwste inzichten en trends. De organisatoren van het congres besloten tot de naamsverandering omdat online betalen tegenwoordig over veel meer gaat dan alleen het uitwisselen van geld en goederen. “Na tien jaar de ontwikkelingen in het online domein te hebben gevolgd is dit een goed moment om de ontwikkelingen in het hele spectrum van betalen in het retaillandschap te belichten. Daar hoort een aanpassing van de naam bij”, legt Josje Fiolet, Senior Consultant bij Innopay en dagvoorzitter van de 2017-editie van het event, uit.

Centraal in de editie van dit jaar staan een aantal thema’s die een grote impact zullen hebben op het domein van digitale transacties van de komende jaren. De rol van blockchain, waarvan wordt gezegd dat deze het landschap radicaal gaat veranderen, zal onder meer de revue passeren. Ook het toenemende belang van ‘trust’ en openheid staan op de agenda, net als de veranderende wet- en regelgeving, waarbij vooral de implicaties van General Data Protection Regulation (GDPR) onder de loep worden genomen. Ook overige technologische ontwikkelingen staan op de agenda, zoals de manier waarop biometrie kan worden toegepast. In de customer journey bijvoorbeeld voor het onboarden van nieuwe klanten of het goedkeuren van transacties. Innopay contentpartner van Digital Transactions congres 2017Digital Transactions 2017, dat op 7 maart zal plaatsvinden in Hotel Houten, is een initiatief van Twinkle Magazine en thuiswinkel.org en wordt ondersteund door verschillende sponsoren en partners, te weten Worldline (hoofdsponsor) Ingenico en CCV (sponsoren), Internetkassa.nu en Payments & Cards Network (mediapartners). En met keynotes van o.a. MoneYou, Arriva, IceMobile, Betaalvereniging Nederland, Signicat and CCV. Innopay, een Amsterdams adviesbureau gespecialiseerd in innovatie en optimalisatie van digitale transacties, heeft zich als contentpartner verbonden aan het congres. Naast Fiolet als dagvoorzitter levert Innopay nog twee sprekers: Douwe Lycklama, oprichter en Managing Partner van Innopay en Esther Groen, Principal Consultant en Sector Lead Banking & Payments bij het adviesbureau.

Als keynotespreker zal Lycklama ingaan op de relevantie van digitale transacties in het e-commerce domein. Volgens hem krijgen klanten steeds meer regie bij het doen van digitale transacties. “Klantinteractie is steeds meer transactioneel en daardoor beter meetbaar”, geeft Lycklama aan, die toevoegt: “Klanten kunnen steeds vaker betalen met hun data, bijvoorbeeld bij premium businessmodellen voor muziek, spelletjesapps en sociale media.”

Groen verzorgt een presentatie over ecosysteem innovatie, getiteld: De kansen van opening up (APIs). In deze sessie zal de Innopay Principal consultant uiteenzetten hoe bedrijven om relevant te blijven voor klanten steeds vaker samenwerking opzoeken met derde partijen. Daarbij gaat ze in op vragen als: ‘Wat betekent opening-up en de platform economie?’ ‘Welke kansen en uitdagingen brengt dit met zich mee?’ of ‘Welke voorbeelden zijn te zien in de markt?” Ook behandelt ze onderwerpen als ‘trust’, openheid en omgang met data, belangrijke trends die een rol spelen bij digitale transacties.

Aanmelden voor het event kan op deze website.