Vier young professionals versterken Boer & Croon Management

27 februari 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Managementbureau Boer & Croon heeft haar team aangevuld met vier nieuwe Young Executives: Adriaan Swaak, Wopke Dost, Emily Ledeboer & Hilde Feddema. Naast hun werkzaamheden bij opdrachtgevers, zullen de young professionals deelnemen aan het driejarige Management Development-programma van Boer & Croon Young Executive Management.

Adriaan Swaak (24) is afgelopen zomer teruggekeerd uit Kopenhagen waar hij aan de Copenhagen Business School de master International Business afrondde. Naast zijn studie werkte Adriaan in Kopenhagen bij een snelgroeiend software bedrijf als marketing manager en als onderzoeker bij een grootschalig project van verschillende universiteiten naar duurzaamheid in de maritieme supply chain. Voordat Adriaan naar Kopenhagen vertrok heeft hij onder andere voor AIESEC Nederland het ontwerp en de implementatie van een nieuw online platform gemanaged en voor een NGO in Tanzania meegewerkt aan een programma voor de promotie van zonne-energie.

Swaak: “Boer & Croon geeft alle ruimte voor een zeer snelle ontwikkeling na mijn studie. Waar in de college banken op theorie werd gefocust, kan ik nu alle kennis in de praktijk brengen. Door de gevarieerde opdrachten, de coaching, en de expertise binnen Boer & Croon, verwacht ik een schat aan nieuwe ervaringen en een steile leercurve.”
Adriaan Swaak - Emily Ledeboer - Wopke Dost - Hilde Feddema

Voordat Wopke Dost (24) in september bij Boer & Croon Management startte deed zij leidinggevende ervaring op binnen AIESEC, de op één na grootste NGO van de wereld. In haar functie als Local President van deze internationale organisatie was zij verantwoordelijk voor een team van dertig Groningse studenten dat internationale stagemogelijkheden faciliteerde. In dit jaar leerde zij wat het was om in een dynamische omgeving snel te moeten inspringen op nieuwe situaties en wat het met zich meebrengt om dagelijkse coaching en motivational speeches in de praktijk te brengen. Dost: “In de afgelopen jaren heb ik mij meer en meer gerealiseerd hoe de combinatie van snel situaties analyseren, mensen motiveren het beste uit zichzelf te halen en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling centraal staan in waar ik energie van krijg. Toen ik Boer & Croon stukje bij beetje steeds beter leerde kennen bleek het Young Executive Management Program mij precies deze combinatie te kunnen bieden.”

Emily Ledeboer (24) was al op jonge leeftijd ondernemend en maatschappelijk betrokken. Zij startte met drie vriendinnen het horeca uitzendbureau FourParties wat in een aantal jaar uitgroeide tot een bedrijf met een vast klantenbestand en samenwerkingsverbanden met verschillende cateraars. Vervolgens nam zij zitting in de Jeugdgemeenteraad van Madurodam, waar zij de directie van het Madurodam Steunfonds ondersteunde bij het analyseren van aanvragen van goede doelen. Deze beide ervaringen wekten haar interesse voor de studie Economie en Bedrijfskunde aan de UvA, waar zij later ook een master Organisational Economics volgde. Ledeboer: “Ik ben heel nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe kansen en verbetering. Ik wil graag mijn leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen, waarbij ik geloof dat anderen intrinsiek motiveren de beste manier is om iets voor elkaar te krijgen. Het Young Executive programma van Boer & Croon is hiervoor de perfecte omgeving door de combinatie van focus op persoonlijk ontwikkeling en opdrachten in verschillende projectomgevingen.”

Hilde Feddema (25) heeft een achtergrond in internationale bestuurskunde en heeft afgelopen jaar ervaring opgedaan in de belangenvertegenwoordiging als bestuurslid bij het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). In dat jaar vertegenwoordigden zij met het vierkoppig bestuur bijna 700.000 studenten op landelijk niveau. Hierdoor is zij eraan gewend om te werken in een dynamische omgeving waarbij flexibiliteit en daadkracht vereisten zijn om de politiek, media en de overheid te overtuigen van de wensen van studenten. Bovendien is zij tijdens dit jaar verantwoordelijk geweest voor het draaiende houden van de organisatie die bestond uit elf medewerkers. Feddema: “Door mijn ervaring van het afgelopen jaar heb ik een jaar lang mijn studie in de praktijk mogen toepassen en kwam ik erachter dat ik goed presteer in een dynamische omgeving. Ook ben ik gewend door mijn studieachtergrond met een multidisciplinaire bril naar problemen te kijken waarbij ik resultaatgericht te werk ga. Boer & Croon biedt mij de kans om hierop voort te borduren en om mijn horizon verder te verbreden tijdens verschillende type opdrachten binnen verschillende type sectoren.”