Accenture wereldwijd op overnamepad, acht grote deals uitgelicht

20 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture is de afgelopen maanden wereldwijd op overnamepad geweest. Naast talloze kleine overnamedeals in de meer dan 50 landen waarin de zakelijke dienstverlener kantoren heeft, heeft Accenture ook acht grote transacties afgerond. Vier deals versterken het bureau op het vlak van technologie en cyber, drie deals vergroten de design-vaardigheden en een overname versterkt Accenture's management consulting capaciteiten.

Met kantoren in meer dan vijftig landen wereldwijd en bijna 400.000 werknemers verdeeld over vijf business lines – Strategy, Consulting, Digital, Technology en Operations – is Accenture een van de grootste en meest veelzijdige zakelijke dienstverleners ter wereld. Om zijn positie in de top van de zakelijke dienstverlening te behouden is het beursgenoteerde bedrijf de afgelopen maanden wereldwijd op overnamepad. De acht grootste overnames van de afgelopen periode uitgelicht.

Accenture wereldwijd op overnamepad

Seabury Advisory Group – Management consulting

Om zijn capaciteiten op het gebied van management consulting gericht op de luchtvaart te versterken heeft Accenture begin dit jaar de adviespraktijk van Seabury overgenomen. Seabury Group bestaat uit twee afzonderlijke bedrijven Seabury Capital en Seabury Advisory Group, waarvan de laatste is overgenomen door Accenture. De overname voegt rond de 120 consultants toe aan de zakelijke dienstverlener verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië. De professionals van Seabury bedienen voornamelijk klanten in de luchtvaart, ruimtevaart & defensie, transport en gerelateerde sectoren.

solid-serVision – Technologie

In Duitsland heeft Accenture onlangs ServiceNow-dienstverlener solid-serVision overgenomen. De overname voegt meer dan 100 professionals toe met expertise in consultancy, implementatie en testing, evenals belangrijke trainingscapaciteit voor het Accenture-personeel wereldwijd.

Nashco Consulting – Technologie

Nashco Consulting is net als solid-serVision een ServiceNow-specialist. De overname van het IT-bureau, dat gevestigd is in Canada, versterkt Accenture op het gebied van consulting, design en implemenatie van de ServiceNow IT Service Management Suite.

Realworld OO Systems – Technologie

In Nederland voegde Accenture Realworld OO Systems aan zijn Utilities praktijk toe. De specialist op het gebied van geografische informatiesystemen en smart grids telde ten tijde van overname circa 50 professionals.

Arismore – Cyber

Met de overname van Arismore in Frankrijk, voegt Accenture 270 cybersecurity experts aan zijn gelederen toe. De cybersecurity speler beschikt over ruime expertise op het gebied van identity management en bedient bedrijven in de telecom, media, distributie, energie, transport, banken en verzekeringssectoren.

Accenture neemt 8 adviesbureaus over

Allen International – Design

In de UK voegde Accenture in het najaar van 2016 Allen International toe aan zijn Banking practice. Het design consultancybureau uit Londen ondersteunde tientallen klanten in de bancaire sector wereldwijd met digitale en customer experience proposities. 

Karmarama – Design

Een paar maanden later deed Accenture nog een grote overname in Londen, namelijk het creatieve bureau Karmarama. Deze stap in de advertentie & designwereld voegde meer dan 250 professionals toe aan de Accenture Interactive tak in de UK, onderdeel van Accenture Digital.

2nd Road – Design

In Australië is 2nd Road toegevoegd aan Accenture Strategy. 22 professionals van het strategie, innovatie en designbureau uit Sydney hebben de overstap gemaakt naar de Australische praktijk.

In Q3 en Q4 2016 nam Accenture onder meer de retail praktijk van Kurt Salmon, New Energy Group en Redcore over.