Accenture neemt GIS-specialist Realworld OO Systems over

02 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft geografisch informatiesysteem specialist Realworld OO Systems overgenomen. Circa 50 medewerkers worden geïntegreerd binnen de Utilities praktijk van Accenture Nederland.

Nederland wil haar energievoorziening vergroenen. Een van de pijlers onder de energietransitie is de decentrale opwekking van energie – een aanpak die aan populariteit wint. In de vorm van zonnepanelen en windmolens, maar ook in de vorm van WKK’s (warmte kracht koppeling) in industrie en de tuinbouw. Door de opkomst van decentrale opwekking van stroom dienen de bestaande energienetwerken gedigitaliseerd te worden om pieken en dalen in het verbruik beter op te vangen.

Technologieën als smart grids en geografische informatiesystemen (GIS) spelen hierin een grote rol. Zo vormen ze de basis voor, onder meer, het management van de netwerken, verdere automatisering en de inzet van sensoren en technologie in deze netwerken. Bovendien ondersteunt GIS de data-uitwisseling tussen operationele en asset management (ERP) systemen.

Accenture neemt GIS-specialist Realworld OO Systems over

Met de overname van Realworld OO Systems – het consultancy onderdeel van Realworld Holding – voegt Accenture aanzienlijke smart grid en GIS capaciteiten toe aan haar Utilities praktijk. Het overgenomen bedrijf uit Culemborg, opgericht in 1994, ondersteunt nutsbedrijven bij de digitalisering en optimalisatie van hun elektriciteits-, water- en gasnetwerken, waarbij Realworld OO Systems zich specialiseert in consulting- en technologie-expertise. Het ICT-bureau werkt nauw samen met leveranciers van GIS-platforms en -software en is ISO-gecertificeerd.

“Realworld OO Systems versterkt ons palet van smart grid services met nieuwe vaardigheden en mogelijkheden. Door deze uitbreiding kunnen we klanten met onze smart grid services nog beter laten opereren en ze optimaal ondersteunen in hun transformatie en digitalisering in het kader van de energietransitie”, zegt Wytse Kaastra, Managing Director Utilities bij Accenture.

Door de bundeling van krachten kan Accenture, volgens Frank van Ham, Chief Technology Officer bij Realworld OO Systems, klanten “de nieuwste technologieën en consultingdiensten” aanbieden. “Onze mensen zullen een sleutelrol vervullen bij het combineren van diepgaande GIS-kennis met de smart grid expertise van Accenture.”

Voor Realworld OO Systems biedt de integratie binnen de internationale adviesorganisatie (384.000 werknemers in 120+ landen) kansen om verdere internationale groei na te streven. Met de slagkracht van Accenture verwacht Van Ham snel invulling te kunnen geven aan de reeds “lang gekoesterde doel” om buiten Nederland verder te groeien. De landenorganisaties van Realworld OO Systems buiten Nederland, waaronder de vestigingen in de VS, de UK, Duitsland en Zuid-Afrika, zijn buiten de deal gelaten.