Mercer neemt Amerikaanse branchegenoot Sirota Consulting over

09 december 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HR adviesbureau Mercer heeft Sirota Consulting overgenomen, een internationale aanbieder van advies en oplossingen op het gebied van werknemersbetrokkenheid (employee engagement). De overname versterkt Mercer’s capaciteiten op het gebied van talent management, en voegt daarnaast een aantal nieuwe oplossingen toe aan Mercer’s productportfolio. Alle werknemers van Sirota maken de overstap.

Sirota Consulting, opgericht in 1972, is een specialist op het gebied van HR consulting. Het bureau legt zich vooral toe op organisatieonderzoek, gericht op onder meer de werknemerservaring (‘employee experience’), betrokkenheid (‘engagement’), effectiviteit, leiderschap en cultuur.

Daarnaast beschikt Sirota Consulting over een divers aanbod van tools en oplossingen, waarmee het klanten helpt om inzicht te krijgen in engagement data. Deze inzichten kunnen vervolgens worden toegepast ter bevordering van de ontwikkeling van en verandering in organisaties. Het consultancybureau bedient klanten in meer dan honderd landen verspreid over zes continenten en opereert vanuit kantoren in de VS (New York, San Francisco), de UK (Londen), Nederland (Rotterdam) en Singapore.

Na meer dan veertig jaar te hebben bestaan als onafhankelijk bedrijf, heeft Sirota onlangs besloten om zich aan te sluiten bij het Mercer netwerk. Mercer is met meer dan 21.000 professionals in meer dan 45 landen een van de grootste HR-adviseurs ter wereld. Bartjan Willenborg, Marketing Leader Northern Europe bij Mercer, vertelt: “Door de vele ervaring, enorme database en vele onderzoekstools die Sirota heeft kunnen wij onze klanten in de toekomst nog beter adviseren op het gebied van medewerkersbetrokkenheid.”

Mercer | Sirota Consulting

Vooral voor Mercer’s propositie gericht op werknemersbetrokkenheid betekent de overname een belangrijke versterking. ‘Employee engagement’ draait om het betrokken houden van werknemers zodat zij zich meer inzetten voor hun werkgever en productiever zijn. In een periode waarin de ‘war for talent’ weer een prominente positie op de strategische agenda’s van organisaties inneemt en nieuwe generaties werknemers met andere behoeften en verwachtingen de arbeidsmarkt betreden, is het van cruciaal belang voor werkgevers, stelt Willenborg: “Het aantrekken en behouden van betrokken medewerkers is een van de meest belangrijke uitdagingen waar managers op dit moment tegenaan lopen.” 

Om klanten te kunnen helpen bij het vergroten van de betrokkenheid onder hun werknemers is volgens Ilya Bonic, President bij Mercer, “een mix nodig van data-gedreven onderzoeksprogramma’s en expertise”. Met de toegevoegde capaciteiten van Sirota Consulting kan Mercer zich volgens hem beter positioneren als marktleider op dit gebied. In een reactie op de overname geeft John Mallozzi, CEO van Sirota, aan: “Zowel Mercer als Sirota beschikken over tools, technologie en inzichten om organisaties te helpen bij het verbeteren van hun talentmanagement programma’s en bij het ontsluiten van de volledige potentie van hun werknemers.”

Als onderdeel van de overnamedeal zal Sirota Consulting voortaan door het leven gaan als Mercer | Sirota. Alle werknemers van Sirota maken de overstap naar Mercer, waarbij er geen sprake zal zijn van reorganisaties die Sirota werknemers zullen treffen, vertelt Lewis Garrad, Managing Director van Sirota in Singapore. “We sluiten ons aan om de wereldwijde diensten van Mercer op het vlak van werknemersonderzoek en -betrokkenheid te verbeteren. Mercer zal ons kennisleiderschap en onze technologie en expertise benutten om klanten nog beter te kunnen bedienen.”

Eerdere overnames

Mercer, een volledig dochterbedrijf van Marsh & McLennan Companies, heeft de afgelopen twee jaar meerdere overnames afgerond om zijn dienstenaanbod verder te verbeteren. Eerder in 2016 kocht het bureau The Positive Ageing Company en Workday specialist CPSG Partners, en vorig jaar rondde Mercer drie grote overnames af: Jelf Group (onderdeel van Marsh), Comptryx (een specialist in HR metrics) en beloningsspecialist Kepler Associates.