Mercer UK koopt beloningsspecialist Kepler Associates

17 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd consultancybureau Mercer heeft het Britse Kepler Associates overgenomen, een specialist op het gebied van arbeidsvoorwaarden. De overname versterkt Mercer’s adviescapaciteit op het gebied van beloning en salarissen van bestuurders. Financiële details van de deal zijn niet vrijgegeven.

Kepler Associates (Kepler) werd in 2000 opgericht en specialiseert zich in beloningsbeleid vraagstukken voor bestuurders en leidinggevenden, waaronder het ontwikkelen van belonings-strategieën, het ontwerpen van functiebeschrijvingen en de implementatie van bonusprogramma’s voor managers. Het Britse bureau heeft zijn hoofdkantoor in Londen, en adviseert klanten in de UK, Europa, Zuid-Oost Azië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Mercer UK koopt Kepler Associates

Afgelopen maand maakte Kepler bekend dat het is ingelijfd door Mercer. De overname komt overeen met de ambitie van het bureau om zijn activiteiten op het gebied van bestuursbeloningenadvies uit te breiden en te versterken: “We zijn van plan om Mercer’s bestuurderbeloningscapaciteiten wereldwijd uit te bouwen en dit betekent een grote stap vooruit in de groei van onze Talent-praktijk”, legt Ilya Bonic uit, President van Mercer’s Talent praktijk. “Deze overname stelt ons in staat om Kepler’s vaardigheden in bestuursbeloningen te combineren met Mercer’s capaciteiten in zowel de UK als wereldwijd. We zullen een ongeëvenaard dienstenaanbod gaan leveren in het steeds verder globaliserende betaallandschap.”

Voor Kepler betekent de aansluiting bij Mercer dat het bureau zijn internationale adviescapaciteiten kan versterken en het geeft Kepler de flexibiliteit om te groeien en uit te breiden. “We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij een wereldwijde organisatie zoals Mercer. Terwijl wij bewezen ervaring met Executive Reward toevoegen aan Mercer’s dienstenaanbod, kunnen onze klanten op hun beurt profiteren van Mercer’s wereldwijde belonings-adviesexpertise, waaronder internationale salarisdata over alle functies en rangen, inzicht in HR-best practices en toegang tot een gigantische verzameling talent, benefits, gezondheidszorg, pensioen en informatiediensten aangeboden door Mercer”, reageert Gordon Clark, oprichter en Managing Partner van Kepler op de deal.

Ilya Bonic Gordon Clark Peter Smith Jenny Martin.

Als onderdeel van de overname maken de 20 werknemers van Kepler de overstap naar Mercer, en worden onderdeel van Mercer’s UK Talent-praktijk. Clark wordt de UK Head of Executive Reward en partner bij Mercer, samen met medeoprichters Peter Smith en Jenny Martin.