Mercer koopt CPSG Partners, voegt 200 Workday experts toe

22 januari 2016 Consultancy.nl

Consultancybureau Mercer heeft onlangs CPSG Partners overgenomen, een in Dallas gevestigd IT-consultancybedrijf dat zich specialiseert in Workday implementaties. Met de overname vergroot Mercer zijn portfolio van Workday finance en HR-diensten binnen diverse industriesegmenten en voor uiteenlopende werkgevers, die werken met Financial Management en Human Capital Management IT-oplossingen. In totaal zullen zo’n 200 Workday experts worden toegevoegd aan Mercer’s Workday praktijk.

Workday diensten vormen een van de belangrijkste strategische pijlers in Mercer’s groeiplannen binnen het technologie consulting segment. Pakweg een jaar nadat het consultancybureau Workday specialist Jeitosa overnam, heeft Mercer zijn capaciteiten op Workday gebied nu verder uitgebreid met de overname van CPSG Partners. IT-consultancybureau CPSG Partners werd opgericht in 1997 en heeft zich toegelegd op het ontwerp en de implementatie van Workday oplossingen. Het in de VS gevestigde bureau heeft in de afgelopen jaren een sterke groei gerealiseerd – CPSG ontving de afgelopen tijd meerdere erkenningen, waaronder een Top-10 positie in de IT Services ‘nation-wide’ categorie van Inc.’s 5.000 ranking, met daarin de snelst groeiende private ondernemingen van Amerika. De organisatie heeft momenteel een personeelsbestand van bijna 200 Workday-gecertificeerde consultants in dienst verspreid over kantoren in Dallas, Houston en San Jose.

“Met de toevoeging van CPSG zal onze succesvolle en snel groeiende Workday praktijk de schaal bereiken om de grootste klanten te bedienen en om de doelgroep voor onze diensten uit te breiden naar het midden van de markt, evenals naar de onderwijs- en overheidssectoren”, vertelt Ilya Bonic, President van Mercer’s Talent praktijk. Naast de beoogde schaalvergroting, stelt de overname Mercer – een van ’s werelds grootste HR-consultancybureaus – tevens in staat om consultancy samen te laten smelten met CPSG’s geavanceerde vaardigheden op het gebied van technologische implementaties. Deze combinatie zal volgens Bonic Mercer’s Workday klanten helpen om “hun belangrijkste assets beter te managen – namelijk hun financiën en personeel.”

Vanuit het perspectief van CPSG Partners, opent de krachtenbundeling met Mercer de deuren naar een scala aan nieuwe klanten en afzetgebieden, evenals een aanzienlijk cross-selling potentieel met HR-advisering en andere transformatie supportdiensten. In een reactie op de integratie van de twee bureaus, die direct na de officiële aankondiging van de overname van start is gegaan, vertelt Rohit Mehrotra, CEO en oprichter van CPSG Partners: “Mercer heeft net als CPSG een hyperfocus op hun werknemers en op de kwaliteit van de klantervaring. Ik kijk er naar uit om te bouwen aan een wereldwijd gediversifieerd, best-in-class Workday praktijk voor onze werknemers, partners en klanten.”

Mercer werd in oktober 2014 benoemd tot Advisory Services Partner van Workday.

Nieuws

Meer nieuws over