Joris Smits als senior consultant aan de slag bij Simon-Kucher

28 november 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Simon-Kucher & Partners heeft haar consultancyteam uitgebreid met Joris Smits, die de overstap maakt van branchegenoot Flowresulting.

Joris Smits werkte sinds september 2012 bij Flowresulting. Hij startte als Junior Consultant bij het boutique adviesbureau uit Utrecht, maakte een opstap naar Medior Strategy Consultant en het laatste jaar is hij doorgegroeid en werkzaam geweest als Senior Consultant. Gedurende zijn loopbaan heeft Smits uiteenlopende projectervaring opgedaan, onder meer op het snijvlak van strategie, marketing en innovatie. Vanuit een sectorperspectief lag zijn focus vooral op de automotive sector en de zakelijke dienstverlening.

Smits heeft een Bachelor behaald aan Hotelschool The Hague en een Master in Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam.

Joris Smits - Simon-Kucher & Partners

Bij Simon-Kucher & Partners, een internationaal advieskantoor met 930 professionals in 30+ kantoren wereldwijd, gaat Smits als senior consultant aan de slag. De Nederlandse praktijk van Simon-Kucher is in 2008 opgericht en is gevestigd in Amsterdam.

Met de aanstelling van Smits wil Simon-Kucher inspelen op de groeiende vraag naar prijsstrategieën in de Nederlandse markt, aldus het bureau in een persverklaring. Recent onderzoek van het bureau toonde aan dat er steeds meer druk komt op de prijzen van multinationals en middelgrote bedrijven, als gevolg hiervan kijken bestuurders in toenemende mate naar hoe ze pricingstrategieën kunnen inzetten om hun ‘bottom line’ resultaten te verbeteren. 

Simon-Kucher is in 1985 opgericht in Duitsland. Het bureau heeft een omzet van meer dan €200 miljoen en stevent af op een recordjaar.