Inschrijving McKinsey Business Course in Oostenrijk geopend

16 november 2016 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

De inschrijving voor de McKinsey Business Course @ Alpine University – van 26 februari t/m 3 maart 2017 – is geopend. Tijdens het jaarlijkse recruitmentevenement zal een groep high potentials in zowel het Oostenrijkse Kitzbühel als op het Amsterdamse kantoor van strategy consultancykantoor McKinsey & Company een uitdagend programma te wachten staan, vol met training, coaching en persoonlijke ontwikkeling.
 
Anno 2016 geldt management- en strategy consulting als de populairste branche onder studenten
 om hun carrière in te beginnen. Met het oog op strategy consulting noemen veel high potentials McKinsey & Company als het ultieme kantoor om voor te werken. Niet alleen is McKinsey met wereldwijd 17.000+ professionals in dienst het grootste strategy consultancykantoor ter wereld, ook is het de afgelopen jaren met regelmaat te vinden in de top van diverse reputatie- en werkgeversrankings.*

Veel talentvolle studenten die in de laatste fase van hun studie zitten ambiëren een uitdaging binnen strategy consulting en kijken uit naar het uitdagende werkklimaat waarin ze complexe, strategische vraagstukken op het hoogste niveau mogen oplossen. De selectiecriteria om strategy consulting binnen te komen zijn echter streng. Uitsluitend academici met excellente kwantitatieve vaardigheden, een uitstekend CV en hoge cijfers in zowel het voortgezet onderwijs als tijdens hun academische studie(s) komen in aanmerking voor een strategy consultancyfunctie.

Om high potentials nog voor hun afstuderen kennis te laten maken met het strategy consulting vak, biedt McKinsey & Company ieder jaar een uitdagende business course aan, verspreid over meerdere dagen. In een intensief programma krijgen geselecteerde topstudenten case studies, complexe vraagstukken en inspirerende trainingen gepresenteerd en leren ze de bedrijfscultuur en consultants van het strategie advieskantoor kennen, terwijl ze werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Voor de high potentials een uitgelezen mogelijkheid om te ontdekken hoe het is om als strategy consultant te werken voor het advieskantoor, voor McKinsey zelf een mooie gelegenheid om kennis te maken met potentieel consultancytalent.

Inschrijving voor de McKinsey Business Course in Oostenrijk geopend

Alpine University

De zogeheten Alpine University business course van McKinsey vindt traditioneel ieder jaar plaats in het Oostenrijkse Kitzbühel. In dit middeleeuwse bergdorp is de ‘Alpine University’ gevestigd, het trainingscentrum (‘Learning Institute’) van McKinsey & Company. Ieder jaar reizen consultants van het strategie advieskantoor van overal ter wereld af naar de Oostenrijkse locatie om daar inspirerende trainingen te volgen. Begin volgend jaar – van 26 februari t/m 3 maart 2017 – zal voor zo’n 20 geselecteerde universitaire high potentials de Alpine University business course worden verzorgd. Twee dagen van het zesdaagse programma vinden plaats op het Amsterdamse kantoor van McKinsey.

Op het McKinsey Learning Institute gaan de deelnemers aan de slag met tal van onderwerpen, waaronder leiderschap, communicatiestijlen en probleemoplossend vermogen. Bovendien leren de deelnemers de cultuur, de manier van werken en de werkzame consultants bij McKinsey kennen, met wie ze samenwerken aan real life cases en de geleerde lessen direct in de praktijk omzetten. “Tijdens de business course doen de deelnemers vooral veel inspirerende inzichten op en leren ze een hoop over zichzelf”, licht Jet Schoonderbeek, Recruiter bij McKinsey & Company, toe.

De business course is de afgelopen jaren goed ontvangen en diverse alumni blikken positief terug op de business course. “Ik wist niet dat McKinsey zoveel aandacht besteedde aan zelfreflectie en ontwikkeling zoals we tijdens het inspirational leadership gedeelte deden. Dat heeft mijn mening positief beïnvloedt!”, aldus een van de deelnemers van 2016. Een andere alumnus vertelt: “Door de business course ben ik erachter gekomen dat McKinsey een plek is waar het motto 'make your own McKinsey' ook echt geleefd wordt.” Weer een ander prijst de begeleiding tijdens het traject en zegt: “De begeleiding was persoonlijk, energiek, betrokken en op gelijk niveau.”

Selectie en deelname

Potentiële universitaire talenten – in de laatste fase van hun studie en met een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal – kunnen aanmelden voor deelname aan de McKinsey Business Course @ Alpine Unversity. Een eerste selectie zal plaatsvinden op basis van hun CV en rapportcijfers (zowel VWO als WO). Kandidaten die een ronde verder komen worden vervolgens uitgenodigd voor een Problem Solving Test op het kantoor van McKinsey, op 26 januari 2017. Daarnaast krijgen de kandidaten eind januari (30 of 31) / begin februari (2 of 6) een case voorgeschoteld en worden persoonlijk geïnterviewd. Op 6 februari krijgen de overgebleven kandidaten een bevestiging of ze geselecteerd zijn voor deelname aan de business course.

Voor meer informatie over de business course kan contact worden opgenomen met Jet Schoonderbeek
 (tel: 020 – 558 5386). 
 
* Zo behoort McKinsey & Company in 2016 volgens business studenten tot de aantrekkelijkste werkgevers van Nederland
 en werd het advieskantoor eind vorig jaar door managers uitgeroepen tot beste strategy consultancybureau van Nederland.