KokxDeVoogd trekt twee ervaren organisatieadviseurs aan

03 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KokxDeVoogd heeft twee ervaren adviseurs aan haar gelederen toegevoegd: Marie-Thérèse Seignette en Eric Dorscheidt. Seignette, die is aangesteld als HR Consultant, is afkomstig van arbeidsmobiliteit organisatie PSOG, waar ze de afgelopen jaren als Senior adviseur actief was. Voormalig BMC adviseur Dorscheidt werkte de afgelopen jaren voor gemeente Haarlem, in zijn laatste rol als Hoofdafdelingsmanager Stadszaken. Bij KokxDeVoogd is Dorscheidt aangesteld als Partner.

Opgericht in 2012 is KokxDeVoogd een boutique organisatieadviesbureau voor de overheid en maatschappelijke dienstverleners. Het bureau uit Houten richt zich op vier disciplines: procesmanagement, HR, management accounting en bestuurlijk organisatierecht. De afgelopen jaren heeft KokxDeVoogd, mede gedreven door de toenemende vraag vanuit de markt, zijn vizier gericht op verdere groei. In lijn met die ambitie is het team dit jaar uitgebreid naar dertien adviseurs.

Eric Dorscheidt, deze zomer bij het adviesbureau aangesteld als Partner, is al jaren actief als politicoloog en bestuurskundige in het publieke domein en heeft meer dan twintig jaar ervaring. Alvorens bij KokxDeVoogd te starten was Dorscheidt onder meer jarenlang als consultant werkzaam bij organisatieadviesbureau BMC, waar hij als manager eind- en omzetverantwoordelijk was voor de adviesgroep Sociale Zekerheid. Naast het uitvoeren van strategische interim- en adviesopdrachten was Dorscheidt verantwoordelijk voor acquisitie opdrachten van adviseurs en bovendien verantwoordelijk voor inhoudelijke concept- en visieontwikkeling.

Vervolgens maakte hij de stap naar de gemeente Haarlem waar hij een aantal jaren eindverantwoordelijk manager was voor Werk en Inkomen en later het Sociaal Domein. De laatste periode in Haarlem is Dorscheidt opdrachtgever geweest voor de implementatie van de Omgevingswet. In zijn nieuwe rol bij KokxDeVoogd zet hij zijn ruime ervaring in en richt hij zich op advisering van gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen, water- en recreatieschappen bij hun strategie, besluit- en bedrijfsvoering. KokxDeVoogd over de toegevoegde waarde van Dorscheidt: “Eric heeft een uitstekend gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen. Hij weet complexe bestuurlijke vraagstukken tot de kern terug te brengen en op te lossen. Hij boekt resultaten door vasthoudend te zijn met steeds oog voor de belangen van alle betrokkenen. Zijn werkwijze kenmerkt zich door daadkracht en oog voor verhoudingen.”

Marie-Thérèse Seignette en Eric DorscheidtMarie-Thérèse Seignette, bij KokxDeVoogd medio dit jaar aangesteld als HR Consultant, heeft jarenlange publieke ervaring op het gebied van het Sociaal Domein en mobiliteit van personeel en heeft een sterke juridische achtergrond. Volgens KokxDeVoogd een “mooie bruikbare combinatie” voor de projecten van het adviesbureau, “vooral in de vraagstukken omtrent samenwerking en decentralisaties”.

De afgelopen ruim drie jaar was Seignette werkzaam als Senior Adviseur Arbeidsmobiliteit bij PSOG, een specialist op het gebied van arbeidsmobiliteit, die organisaties ondersteunt met structurele mobiliteitsoplossingen en een flexibele schil van professionals. Vanuit PSOG gaf ze advies aan (semi-overheids)bedrijven en hun medewerkers ten aanzien van uiteenlopende mobiliteitsvraagstukken.

In de jaren daarvoor werd ze vanuit advies- en detacheringsbureau Interwerk – in de rol van regiomanager, interim-manager & senior (juridisch) adviseur – ingezet binnen diverse gemeenten, en maakte ze tevens deel uit van het management team van Interwerk. In haar vroege loopbaan, na succesvolle afronding van haar rechtenstudie (Universiteit Utrecht), was Seignette ruim zeven jaar werkzaam voor Gemeente Ede, waar ze de rol van Hoofd Juridische Zaken en Sociale Recherche vervulde en actief was als beleids- en juridisch adviseur. Vervolgens was ze zo’n tweeënhalf jaar werkzaam als Hoofd Sociale Zaken binnen de gemeenten Wijk bij Duurstede, Leersum en Amerongen.