Univé en GasTerra verlengen IT-outsourcing contract met Atos

10 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Atos heeft in de afgelopen weken het vertrouwen gekregen van twee van zijn grotere IT-outsourcing klanten. Univé heeft de overeenkomst met het bureau voor de hosting van haar IT-infrastructuur met vijf jaar verlengd, terwijl GasTerra de samenwerking met Atos op het gebied van IT-beheer met drie jaar heeft verlengd. 

Hosting

Sinds 2009 werkt Univé, toen zij nog onderdeel was van verzekeringscombinatie Univé-VGZ- IZA-Trias (UVIT)*, samen met Atos. Sindsdien houdt het ICT-bedrijf alle IT-systemen van Univé 24/7 in de lucht. Daarnaast is Atos verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de beveiliging van de bedrijfskritische systemen. Deze systemen vormen de ruggengraat van de processen van de verzekeraar en zorgen er ook voor dat de ‘voorkant’ – zoals de website, polisadministratie en systemen om premies mee te berekenen – goed kunnen functioneren. 

Afgelopen maand maakte de verzekeraar bekend dat het, op basis van de goede samenwerking, ook de komende vijf jaar gebruik zal blijven maken van de hosting diensten van Atos. “Een betrouwbare IT-infrastructuur, de continuïteit van onze dienstverlening en een goede beveiliging is voor ons de hoogste prioriteit. We verwachten dat dit bij Atos in goede handen is”, vertelt Joost Heideman, CEO en bestuursvoorzitter van Univé.

Peter ’t Jong, CEO Benelux & The Nordics van Atos, zegt: “Univé is al vele jaren één van onze trouwe klanten. De verlenging van deze overeenkomst geeft beide partijen de ruimte om de goede samenwerking van de afgelopen jaren te intensiveren. Hierdoor zijn we in staat onze relatie met Univé te versterken en haar te ondersteunen met oplossingen die aansluiten op nieuwe ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt.”

Univé en GasTerra verlengen IT-contract met Atos

IT-beheer

GasTerra, een internationaal opererende handelsonderneming in aardgas, heeft de overeenkomst met Atos voor de uitbesteding van IT-beheer met drie jaar verlengd. Het contract omvat het beheer van de volledige IT-infrastructuur, het begeleiden en beheren van desktopvirtualisatie en het beheer van zakelijke toepassingen van GasTerra. Ook biedt Atos ondersteuning op het gebied van telefonie en de virtualisatie van de kantooromgeving, zowel van servers als opslagdata.

Johan Stäbler, CIO van GasTerra, laat weten dat de deal met Atos naar verwachting zal leiden tot meer efficiency binnen de bedrijfsvoering. Geen overbodige luxe in een markt waarin de concurrentie hevig is. “De veranderingen in de marktomstandigheden dwingen onze organisatie om de waarde van het Nederlandse aardgas anders te maximaliseren. In die context stelt de voortgezette samenwerking met Atos ons in staat onze efficiency en productiviteit te verhogen.”

Ook over deze deal is Atos CEO Peter ’t Jong trots. “We zijn erg blij dat GasTerra ons opnieuw het vertrouwen geeft ook in de komende jaren een bijdrage te leveren aan het realiseren van haar strategie. Bovendien kunnen wij onze positie in de internationale energiesector door deze overeenkomst verder versterken.”

Atos behoort volgens ICT-beslissers tot de belangrijkste IT-outsourcing bedrijven van ons land. 

* Sinds 2012 opereert Univé als een onafhankelijke speler in de markt.