Improvision wil na vliegende start uitbreiden met 2 consultants

28 oktober 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Improvision bestaat een half jaar. Directeuren Arjen Ludikhuize en Camiel Schoonens genieten van wat ze tot dusver hebben neergezet. “Mooie vervolgopdrachten, vertrouwen van huidige klanten en een stabiel lopend consultancybureau”. 

In april van dit jaar besloten Arjen Ludikhuize en Camiel Schoonens, die elkaar kenden van hun gezamenlijke tijd bij adviesbureaus Accenture en later First Consulting, om op eigen benen te staan. Hun adviesbedrijf, Improvision, richt zich met name op opdrachtgevers in de energie- en financiële sector, waarbij de focus ligt op het begeleiden van complexe veranderprogramma’s.

Na zes maanden operationeel ‘live’ te zijn met hun onderneming is het tijd om de stand op te nemen. Hoe gaat het met Ludikhuize en Schoonens? “Het gaat Improvision voor de wind. Onze lopende opdrachten zijn verlengd (Essent en Ingenico, red.) en daarnaast hebben we een aantal mooie nieuwe projecten binnengehaald”, zegt Ludikhuize.

Ondanks het feit dat ze beiden druk zijn met een klantopdracht, ook nog eens ver van elkaar verwijderd, blijven de twee consultants in nauw contant met elkaar. “Zo houden we elkaar scherp”, aldus Schoonens. “Elke doordeweekse ochtend bel ik, rond kwart voor negen, met Arjen. Bijpraten over de lopende opdrachten, ontwikkelingen in de markt en coachen op persoonlijke zaken. Dé manier om goed van elkaar op de hoogte te blijven, terwijl er een afstand van zo’n honderd kilometer tussen ons in zit.”

Improvision Consultancy & Advies

Met hun keuze voor ondernemerschap wilden Ludikhuize en Schoonens niet alleen zakelijk stappen zetten, maar ook op persoonlijk vlak hadden ze zichzelf allerlei ontwikkeldoelen gesteld. “We blaken van energie uit de tastbare resultaten die we realiseren bij onze klanten. Maar er is meer. Voor ons is het totaalplaatje belangrijk: resultaat op de projecten, een goede financiële huishouding voor het bedrijf, maar ook het scheppen van de juiste balans in werk en gezin”, zegt Ludikhuize, om daaraan toe te voegen: “We zijn verheugd met hoe het tot dusver gaat – zo heb ik inmiddels een kwart triatlon achter de rug en liep Camiel twee keer een halve marathon afstand.”

Wat betreft de toekomst zitten de medeoprichters op dezelfde lijn. Improvision wil zijn kleinschaligheid behouden, en uiteindelijk uitgroeien tot maximaal vijftien professionals in 2020. Voor de eerste groeistap is inmiddels de weg vrijgemaakt – “eventuele financiële klappen kan Improvision nu al opvangen en dus is het tijd voor de volgende stap”, aldus de medeoprichters.

Het adviesbureau is voornemens om dit jaar nog twee medior consultants in dienst te nemen. Hiermee verwachten Schoonens en Ludikhuize een impuls te kunnen geven aan het bureau en de dienstverlening. “Met het aannemen van nieuwe consultants met aanvullende kwaliteiten zorgen we voor nog meer interactie binnen Improvision. Met deze groei zijn we breder in staat oplossingen te bieden en goede resultaten te boeken bij onze klanten”, sluit Schoonens af.