KplusV versterkt team met Laura Berger en Joost Clarenbeek

07 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Laura Berger en Joost Clarenbeek zijn gestart als adviseurs bij KplusV. Clarenbeek, afkomstig van EY, en Berger, in 2015 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit, richten zich beiden op het verbeteren van bedrijfsprocessen bij klanten – ieder vanuit de eigen achtergrond. 

Joost Clarenbeek werkte de afgelopen tien jaar als senior manager bij EYwaar hij zich focuste op de transformatie van organisaties in de (semi)publieke sector. Als consultant begeleidde hij onder meer gemeenten bij het doorvoeren van de grote decentralisaties in het sociale domein. Hierbij besteedde hij bijzondere aandacht aan nieuwe organisatieconcepten zoals sociotechniek en lean management, evenals aan alternatieve investeringsvormen zoals social impact bonds. Ook in zijn tijd vóór EY, toen Clarenbeek werkzaam was voor TNO als senior advisor, begeleidde hij publieke organisaties bij hun transformaties. Hij heeft gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Laura Berger is de afgelopen zes jaar werkzaam geweest bij de Radboud Universiteit Nijmegen, waar zij ook al vóór haar afstuderen dienst deed als student-assistent. In 2010 behaalde Berger haar MSc-diploma aan dezelfde universiteit, om vervolgens door te stromen in de academische wereld als PhD-kandidaat. Berger promoveerde op haar sociologische onderzoek naar publiek-private netwerken en valorisatie in de Nederlandse technologische sector.

Joost Clarenbeek, Laura Berger - KplusV

KplusV

Berger en Clarenbeek zijn deze zomer gestart bij adviesbureau KplusV. Met de komst van Clarenbeek en Berger groeit het team naar bijna 90 professionals. Clarenbeek blijft zich als senior adviseur bij het bureau richten op transformaties in de (semi)publieke sector. “Alle veranderingen in het Nederlandse sociale zekerheids- en zorgstelsel vragen van organisaties, mensen en netwerken meer kwaliteit, flexibiliteit, innovatie en keuzes. Ik zie het als mijn taak om hen daarbij te helpen. Hiervoor zet ik de bagage in, die ik de afgelopen twintig jaar heb verzameld als adviseur en onderzoeker bij gemeenten, sociale werkbedrijven, samenwerkingsverbanden, ministeries en commerciële partijen”, omschrijft Joost zijn adviesrol.

Berger is bij KplusV gestart als adviseur en onderzoeker. “Met onder andere kwalitatief onderzoek en door analytisch en creatief te denken, help ik organisaties inzicht te krijgen in de sociale kant van hun bedrijfsprocessen, in het belang van diversiteit en in de kracht van heldere communicatie”, licht Laura toe. “Als adviseur bij KplusV sla ik een brug tussen de wetenschap – bekend terrein voor mij dankzij mijn carrière bij de Radboud Universiteit – en de praktijk.” 

Naast de komst van de twee nieuwe adviseurs is het KplusV-team de afgelopen zomer versterkt door enkele stagiairs. Maaike de Lange zet zich in voor innovatieve, startende ondernemers, Robert Bosch loopt stage in het HRM-werkveld en Marjanne Janssen is onderdeel van het Secretariaat.