Yellowtail voegt zich bij partnernetwerk van softwarebedrijf IFS

14 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Yellowtail is partner geworden van IFS, een grote internationale softwareleverancier. Als onderdeel van het IFS Partner Network zal het Nederlandse consultancybureau softwareoplossing IFS EOI verkopen aan en implementeren binnen de Europese en Afrikaanse financiële en overheidssectoren. 

IFS is een wereldwijde leverancier van bedrijfssoftware voor enterprise resource planning (ERP), enterprise asset management (EAM) en enterprise service management (ESM). Het bedrijf, opgericht in 1983, is gevestigd in Linköping, Zweden, en is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. Anno 2016 telt het softwareconcern 2.800 werknemers die ondersteuning bieden aan de meer dan 1.000.000 gebruikers wereldwijd. 

Om zijn klanten te helpen bij het implementeren en beheren van IFS-producten, heeft het softwarebedrijf – net als veel van zijn branchegenoten – een partnerprogramma. Bedrijven die zijn toegelaten tot het partnerprogramma voldoen volgens IFS aan de hoogste standaarden, en mogen zichzelf leidende en vertrouwde implementatiepartners noemen. 

Yellowtail voegt zich bij partnernetwerk van softwarebedrijf IFS

Een van de laatste toevoegingen aan het IFS Partner Network komt van Nederlandse bodem. Yellowtail, een management en IT consultancybureau met kantoren in Hilversum en Johannesburg, Zuid-Afrika, heeft zich bij het partnerprogramma van IFS aangesloten. Met zijn aansluiting heeft het adviesbureau het mandaat gekregen om IFS Enterprise Operational Intelligence (EOI) – de business intelligence en dashboard oplossing van IFS ter ondersteuning van end-to-end prestatiemanagement – te verkopen en te implementeren. “IFS EOI biedt voorspellende en voorschrijvende analytics, variërend van strategisch visueel inzicht tot het beïnvloeden van operationele beslissingen om betere en snellere besluitvorming mogelijk te maken”, legt Yellowtail Partner Robert Harreman uit. Hij voegt toe: “De IFS EOI oplossing biedt ons een superieure functionaliteit en alle benodigde flexibiliteit om in-control dashboards te creëren voor onze klanten.”

Yellowtail kan daarnaast ook op maat gemaakte EOI dashboards aanbieden die bedrijven helpen om ‘in control’ te blijven. “Veel van de grotere overheidsinstellingen, gemeenten en financiële dienstverleners hebben moeite met het implementeren van nieuwe regelgeving, terwijl zij tegelijkertijd in control moeten blijven van hun organisaties en processen. IFS EOI, in combinatie met onze dashboard oplossingen, biedt een hands-on mechanisme voor alle managementlagen in een complexe organisatiestructuur om dat voor elkaar te krijgen.”

Peter Scheltus, Strategy & Sales Director op het gebied van IFS EOI, vertelt in een reactie: “We zijn verheugd om samen te werken met Yellowtail, wiens aanwezigheid in Europa en Afrika ons zal helpen om betere ondersteuning te bieden aan onze lokale klanten. Bovendien bevindt een groot deel van de potentiële markt voor onze IFS EOI oplossing zich in de financiële dienstverlening en overheid, markten waarbinnen Yellowtail zeer veel expertise heeft.”