Twan Kilkens Risk Advisory leader bij Deloitte Nederland

29 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ervaren partner en adviseur Twan Kilkens heeft Jacques Buith opgevolgd als Managing Partner van Deloitte's Risk Advisory praktijk. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring binnen de financiële sector, onder meer als toezichthouder, practicus en adviseur. Kilkens maakt daarnaast deel uit van de Executive Committee van het accountants- en advieskantoor.

Twan Kilkens werkt sinds juni 2008 bij Deloitte (in zijn meest recente rol als Partner binnen Deloitte Enterprise Risk Services) en heeft gedurende zijn lange loopbaan als adviseur voor diverse wereldwijde financiële instellingen gewerkt. Hij legde zich vooral toe op gebieden als waardesturing, risicomanagement, kapitaalmanagement en tevens regelgeving (IFRS, Solvency II en Basel II/III). Kilkens leidde innovatie initiatieven op het gebied van risk & capital management en is parttime gastdocent riskmanagement aan diverse universiteiten.

Twan Kilkens - Deloitte

Alvorens hij bij Deloitte terecht kwam, vervulde Kilkens diverse rollen binnen de financiële / bancaire sector. Zo werkte hij zo’n tien jaar bij ABN AMRO, in zijn laatste rol als Executive Director. In de periode daarvoor was hij enkele jaren als Financial Controller actief bij Van Lanschot Bankiers en startte hij zijn loopbaan als Financial Analyst bij De Nederlandsche Bank. Kilkens studeerde af in bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit en behaalde tevens een MBA aan Nortwestern University, Kellogg School of Management.

Recentelijk is Kilkens binnen het Nederlandse kantoor van Deloitte benoemd tot Managing Partner van de Risk Advisory praktijk. Vanuit die rol geeft hij leiding aan een team van ongeveer 600 partners en professionals die risk management diensten leveren aan klanten uit de financiële, publieke en private sector. Zijn expertisegebieden liggen vooral op de gebieden Value Based Management, Capital & Risk Management, Corporate Finance, en Portfolio management.

Als Managing Partner is Kilkens ook lid van de Executive Committee van Deloitte Nederland. In het Executive Committee – ingevoerd in oktober vorig jaar – zijn de business leiders (Audit, Risk Services, Tax & Legal, Financial Advisory Services en Consulting), Clients & Markets leiders, Financiën, Talent, Strategy Officer en Risk & Reputation vertegenwoordigd.