Harrie Aardema verbindt zich aan Expertisecentrum Plato

19 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Harrie Aardema, voormalig partner bij BMC, heeft zich per september 2016 verbonden aan Expertisecentrum Plato. In zijn rol als Senior Consultant gaat hij zich vooral richten op de thema’s organisatieontwikkeling, leiderschap en cultuur en planning en control.

Tussen 1996 en begin dit jaar werkte Harrie Aardema (1954) als senior adviseur – later ook partner – bij advies- en managementbureau BMC. Bij het bureau heeft hij vele veranderingsprocessen begeleid en onderzoeken uitgevoerd, met name in de publieke sector. Zijn passie ligt bij nieuwe organisatievormen. “Maatschappelijk zijn grote veranderingen gaande. Qua organisatieontwikkeling betekent dit: ‘de professional centraal’ in ketens en netwerken, samenwerkend vanuit ‘flexibele teams’, ondersteund door ‘situationeel leiderschap’ en ‘realtime PIJOFACH-informatie op maat’. Van alle betrokkenen (politiek, bestuurlijk en ambtelijk) wordt een andere rolinvulling gevraagd: van inhoud, aanbod en bepalen naar spelregie, vraag en anderen in hun kracht zetten. Aan de realisatie daarvan lever ik graag een bijdrage”, aldus Aardema.

Daarnaast was Aardema van 2005 tot 2014 bijzonder hoogleraar ‘publiek management, in het bijzonder in relatie tot vernieuwingen in organisatie en bedrijfsvoering’ aan de Open Universiteit Nederland. Hij publiceert regelmatig over onderwerpen als leiderschap en cultuur- en gedragsvraagstukken, organisatieontwikkeling en planning & control. Aardema is bovendien auteur van bekende managementboeken als ‘Voorbij de hypocratie’ (2011), ‘Control voor leiders’ (2007) en ‘Verbindend Leiderschap’ (2004) en wist in 2011 de ROA Publicatie Prijs binnen te slepen met zijn artikel ‘Naar een spinnen-webconcept’. 

Harrie Aardema - Expertisecentrum Plato

Begin volgende maand sluit hij zich aan bij Expertisecentrum Plato, een bureau gespecialiseerd in leiderschap, organisatieontwikkeling en talentontwikkeling. Het adviesbedrijf uit Hoogeveen heeft een team van zo’n vijftien adviseurs – Aardema gaat als Senior Consultant aan de slag. Naast zijn advieswerkzaamheden gaat hij samen met Jirtsin Beenhakker, één van de oprichters en directeur van Expertisecentrum Plato, een boek over de bovenstroom en onderstroom van organisatieverandering schrijven. Het boek wordt naar verwachting in 2017 uitgebracht.