Ruben Draaijer en Max van de Velde naar Expertisecentrum Plato

14 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Expertisecentrum Plato heeft de afgelopen maanden twee nieuwe young professionals toegevoegd aan zijn team. Max van de Velde gaat aan de slag als Consultant Sociaal Domein en Ruben Draaijer is aangesteld als HRM Consultant.

Met de nieuwe versterking is het team van Plato – dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met talentontwikkeling, HR-diensten en management & organisatie – inmiddels negentien professionals sterk. Beide adviseurs zijn beschikbaar voor organisaties die op zoek zijn naar tijdelijke ondersteuning op het gebied van HRM of binnen het sociaal domein.

Max van de Velde voltooide eerder dit jaar zijn master in Risk, Conflict and Safety aan Universiteit Twente en werkte vervolgens een half jaar als WMO-consulent voor Gemeente Enschede. Buiten zijn werk zet hij zich ook in als vrijwilliger, waarbij hij ondersteuning biedt aan jongeren die “dreigen af te glijden”.

Aangaande het sociaal domein waar Van de Velde zich in zijn nieuwe rol bij Plato op zal gaan richten, geeft hij aan het interessant te vinden te luisteren naar de wensen en behoeften vanuit de samenleving en vervolgens te kijken naar mogelijke innovaties: “Tijdens mijn werk als WMO-consulent hoorde ik vaak dat vroeger alles beter was, maar de toekomst kan ons nog veel meer brengen. Voor mij is het een mooie uitdaging om binnen veranderende maatschappelijke organisaties het beste hieruit te halen, daarbij aandacht te houden voor de medewerker die meeverandert en de burger die hierbij voorop dient te staan.”

Max van de Velde, Ruben Draaijer, Expertisecentrum Plato

Over zijn nieuwe werkgever toont Van de Velde zich erg enthousiast: “Expertisecentrum Plato is een jonge, frisse organisatie waarin zelf nadenken wordt gewaardeerd en waar de opdrachten divers en uitdagend zijn. Daarnaast mag ik het opleidingsprogramma van Plato volgen. Ik kan mij hierdoor op professioneel en persoonlijk gebied blijvend doorontwikkelen.”

Ook Ruben Draaijer rondde eerder dit jaar zijn opleiding af, een bachelor Human Resource Management aan Hogeschool Windesheim. Gedurende zijn studieloopbaan liep hij stages en was hij betrokken bij projecten bij zowel profit als non-profit organisaties. “Ik ben erachter gekomen dat mijn hart vooral bij non-profit organisaties ligt omdat zij over het algemeen een maatschappelijke insteek hebben. Met mijn HRM-achtergrond wil ik deze organisaties duurzaam verder helpen om hun maatschappelijke doelstellingen zo goed mogelijk te behalen.”

Draaijer laat weten dat zijn nieuwe functie bij Plato precies biedt wat hij zocht: “Het liefst werk ik projectmatig, zodat ik veel afwisseling heb en hierdoor veel kan leren. Bij Plato krijg ik deze kans! Door continu een nieuwsgierige houding aan te nemen, weet ik wat van mij wordt verwacht en blijf ik mijzelf ontwikkelen. Naast dat ik mijn kennis en kunde mag gaan inzetten voor anderen, krijg ik bij Plato ook de kans om mijzelf te blijven ontwikkelen zodat ik een volwaardig consultant kan worden. De keuze was dan ook snel gemaakt om voor Plato te gaan werken.”