Voormalig KPMG CFO Barbara Lamberts aan de slag in de advocatuur

28 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Barbara Lamberts, voormalig Chief Financial Officer (CFO) van accountants- en adviesorganisatie KPMG, is aan de slag gegaan in de advocatuur. Per 1 juli 2016 is zij benoemd tot Chief Operating Officer (COO) van advocatenkantoor CMS.

Barbara Lamberts is een ervaren bestuurder en toezichthouder. Na jarenlang voor AEGON en Controllers Institute te hebben gewerkt, startte zij in 2006 als SVP Finance, Consumer Banking Netherlands bij ABN AMRO. Na vier jaar werd zij Financieel Directeur binnen de Raad van Bestuur van Kinderopvang Nederland, om in november 2014 terug te keren naar de corporate wereld als CFO voor KPMG Nederland.

Barbara Lamberts - COO bij CMS

De afgelopen jaren zette zij zich in om de enorme uitdagingen waar het bureau destijds mee te maken kreeg* weg te werken en de financiële functie van KPMG weer recht te trekken. Minder dan een jaar later werd bekend gemaakt dat Lamberts KPMG weer zou gaan verlaten, in goed overleg met het bestuur. In het begeleidende persbericht schreef zij: “Nu de finance-afdeling opnieuw is ingericht en verder is geprofessionaliseerd en het businessplan voor de komende drie jaar klaarligt, realiseer ik me dat mijn toekomstige rol binnen de raad van bestuur een sterke, bijna geheel, interne focus zal hebben. Aangezien het mijn ambitie is om een rol te vervullen als businesspartner, dicht bij de markt, is daarmee voor mij de tijd gekomen om een nieuwe uitdaging te zoeken. De komende periode zal ik me op mijn vervolgstap beraden.” Per 1 januari 2016 heeft zij haar taken overgedragen aan COO Rob Kreukniet. 

De vervolgstap van Lamberts is inmiddels bekend. De ervaren bestuurder heeft ditmaal gekozen voor een bestuursfunctie in de advocatuur. Per 1 juli 2016 is zij aangesteld als COO van CMS in Nederland. Het wereldwijde advocatenkantoor telt 3.000 werknemers verspreid over 60 kantoren in meer dan 30 landen. Willem Hoorneman is managing partner van de Nederlandse landenorganisatie. Over de benoeming van Lamberts vertelt hij: “We willen ons kantoor bedrijfsmatiger besturen en het ondernemerschap binnen kantoor stimuleren. Met onze nieuwe COO van buiten hebben we het vertrouwen dat wij deze doelen zullen realiseren.”

Met de benoeming van Lamberts is de gewijzigde governancestructuur van CMS – ingevoerd in maart 2016 – compleet. Naast Lamberts bestaat het bestuur van CMS in Nederland uit Hoorneman (managing partner) en Erik Vorst (bestuurslid).

* KPMG werd destijds geplaagd door diverse affaires zoals betrokkenheid bij een omkopingsaffaire bij Ballast Nedam, de vermeende belastingfraude bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor en de integriteitskwestie van topman Jurgen van Breukelen en een aantal overige partners. Het complete bestuur werd vervangen, Lamberts maakte deel uit van dit nieuwe bestuur.